В същото време московското кметство не даде разрешение на руската

...
В същото време московското кметство не даде разрешение на руската
Коментари Харесай

Погребални зали отказват да приемат ковчега с Навални, Москва забрани шествие с COVID-оправдание

В същото време московското кметство не даде позволение на съветската съпротива да се организира плануваната акция в негова памет на другия ден, 2 март, в Москва , със поръчката, че в акцията ще вземат участие до 50 000 души, написа опозиционната белоруска медия " Нехта ".

За формалния отвод разгласи журналистката Екатерина Дунцова, написа съветският опозиционен уебсайт " Медуза ". За мотив московските управляващи употребявали написаните от кмета Собянин противоепидемични ограничения за Коронавирус, наложени още през 2020 година, а точно - че не може толкоз хора да се съберат на едно място.

Междувременно шефът на антикорупционния фонд на Навални - Иван Жданов, описа пред " Медуза " по какъв начин са ги разигравали от ритуалните зали в съветската столица. По думите му от екипа на Навални са се свързали с Николо-Архангелския крематориум, където има зала за последно довиждане. Мястото, по думите му, е неловко и надалеч, само че от управата им споделили, че няма проблем и могат да сключат контракт.

" Обадиха ни се от гробището, към този момент от ГУП " Ритуал ", и споделиха: " Знаем, че сте се договорили с Николо - архангелския крематориум. Елате, ще поемем цялата организация ", споделя Жданов. Когато представител на екипа на Навални дошъл на място, му предложили да отиде на Котляковското гробище, с цел да подписа контракта. " Той идва там - връчват му записка за това, че оферират погребалната зала на северното Хованско гробище. Той отвърнал: " Но аз към този момент отидох да сключа контракта за гробището в Николо-Архангелския крематориум ". Те му споделят: " Да, само че там към този момент е заето, там сбогуване няма да има ", разказва разкарването по гробищните паркове Жданов.

Прессекретарят на Навални Кира Ярмиш пък заяви през вчерашния ден, че опелото на Навални ще се състои в църквата " Утоли моята тъга " в Москва на 1 март от 14:00 московско време , а погребението по-късно ще бъде на Борисовското гробище два часа по-късно.

На входа на храма към този момент има залепено известие, че снимането е неразрешено, а над олтара е инсталирана видеокамера, написа още " Медуза ".

Сътрудниците на Навални приканиха московчани да участват на погребението на опозиционера, а поддръжниците му в други градове и в чужбина да се съберат в 19:00 вечерта, с цел да почетат паметта му.

Сътрудниците от екипа на Навални допуснаха, че управляващите са им попречили, с цел да не съвпадне погребението на Навални с обръщението на Владимир Путин пред съветския парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР