В същата секция под телевизора в хола се намериха и

...
В същата секция под телевизора в хола се намериха и
Коментари Харесай

Планини от документи, папки, дискове, касети и дори дискети - какво държи Петьо Еврото вкъщи

" В същата секция под тв приемника в хола се откриха и иззеха голям брой документи и папки с документи... и (се) запечатаха в найлонов чувал. "

Това е само една от фразите, описващи прелюбопитния обиск в нощта на 30 май 2023 година на адрес на ул. " Свиленица " в София, обитаван от Петьо Петров - Еврото.

Днес АКФ разгласява протоколи от претърсвания и изземвания в две от жилищата на Еврото. Той имал и други две в Гърция - които, по насочващите показания дадени от Любена Павлова (вече някогашна жена на Еврото по това време) също са обискирани с издадена от България Европейска заповед за следствие. Какво е открито в тях не е известно.

Всичко посочено навежда на мисълта за " пещерата на Аладин " от най-различни доказателства, компромати във видео или аудиоформа, записи на заповед, листчета, тефтерчета и Бог знае още какво... Да напомним, че в границите на историята, известна като " Осемте джуджета ", Петьо Еврото споделяше на Илия Златанов - остарелия притежател на заводите " Изамет ":

" Ние с Черепа се оправихме, та с тебе?! "

А бегла илюстрация за мощта на организацията е, че когато Любена Павлова стартира да дава показания против някогашния си мъж, в интернет пространството незабавно се появиха порно видеа с нея и с присъединяване - споделят - и на магистрати от спецпрокуратурата. Междувпрочем, към днешна дата тя премисли и млъкна.
 Любена Павлова (бивша Петрова) в СГП, където й бяха предявени материалите по обвиняването против нея. Тя обаче към този момент нe  помни нищо към Петьо Еврото.
Но да си напомним самото дело... 
Когато прокуратурата работи - работи
Самото досъдебно произвеждане, в границите на което са тези протоколи, е преинтересно. Клуб Z към този момент разказва шеметната скорост, с която се задейства прокуратурата тогава, до момента в който " простосмъртните " чакат с години правдивост.

Трябва да се преглежда и в подтекста на избухналата към този момент по това време война сред Иван Гешев и Борислав Сарафов - случилия се на 1 май атентат против Гешев, последвалите мелодрами с късането на оставката и прочие

Хронологията е следната:

На 28 май 2023 година в " Пик " - известна със своята чистоплътност медия, която в никакъв случай не извършва поръчки, излиза фотографията от „ Осемте джуджета “ със Сарафов, жена му, Любена и така нататък На 29-и сутринта към 8 ч. шефката на Районна прокуратура Невена Зартова е в кабинета на Гешев. Същия ден (понеделник) прокуратурата се самосезира по медийна обява - по предписание на шефката и образува досъдебно произвеждане. Първият наблюдаващ прокурор е определен още в 9:12 ч. сутринта. А в 9:16 към този момент се " джурка " за втори прокурор.

За нула време екипът прокурори, който проверява, набъбва до 4-ма. Някои са джуркани от системата към 02 ч след среднощ. А най-активен се оказва четвъртият изтеглен от " инцидентното систематизиране ". По преписката липсва стимулирано искане - за какво да вземем за пример първият прокурор е решил да набъбне екипът с втори, трети и прочие - нещо, което е наложително при такива образувани екипи.

Първото деяние по това дело е, че още същия ден - по-точно вечерта сред 18,50 ч. и 19,50 ч. е разпитана свидетелка № 1 – каква изненада! – Любена Павлова.

В нощта на същия 29 против 30 май, след 23 ч., юнаците от ГДБОП към този момент са на претърсвания и изземвания. Това става допустимо, защото следобеда към 16:30 ч прокурор преднамерено звъни в БОП-а да оставят хора на работа, тъй като вечерта ще имат процесуално-следствени дейности. Ама това става, преди още очевидец № 1 - Любена, въобще да е дала показания. Как ли са знаели какво следва да приказва?…

В същия ден - 29 май, са приложени СРС " по необходимост ".

Прокуратурата се задейства до такава степен  " с 200 ", че даже пращаме упоменатите мълниеносни Европейски заповеди за следствие до Гърция.

На 30 май делото от Районна се изстрелва " на специфичен контрол " - във Върховна касационна прокуратура, разбирай - пряко при Гешев. Той го разпорежда на висш прокурор - нищо че сякаш ВКП следствия не води.

На същия 30 май Петьо Еврото след десетилетия на безметежие става обвинен и е разгласен за 72-часово задържане и наложително довеждане, а по-късно и за общодържавно и интернационално търсене.

На 31 май е разпитан, а на идващия ден упрекнат и Кристиян Христов – апетитен за " момче за всичко "  на Петьо Еврото. После ГДБОП го прибира безусловно пред постройката на Българска телеграфна агенция, до момента в който се кани да даде конференция против Гешев. Така и не я дава. А по преписката има данни, че засегнат от тези дейности е бил даже Калин Стоянов - по онова време шеф на ГДБОП, в този момент министър на Министерство на вътрешните работи.

Както е известно, по това дело, което стартира против Еврото и Христов по членовете от Наказателен кодекс за принуда на длъжностни лица и нелегално използване на СРС, след това е причислен и Борислав Сарафов. 

Но да се върнем на обиска.
Пещерата на Еврото
Както споменахме, ГДБОП влиза по необходимост (разбирай - правосъдното позволение се подсигурява след това, б.а.) вкъщи на ул. " Свиленица ". В протокола, оповестен през днешния ден от АКФ, е описано жилището - по-скоро приблизително по мярка, с кухня, хол и две спални.  



В него обаче се намират:

4 броя компактдискове (в хола), още един компактдиск и един лентоносител (до тонколона), мобилен телефон, черен, пукнат " Хуауей " (на дивана), други 5 CD (в секция).

Разбира се, не пречи индивидът просто да е меломан, макар че е общопризнат по-скоро с друга своя пристрастеност - не тъкмо към музиката.

Открити са още - упоменатите първоначално в секцията под тв приемника голям брой документи и папки с документи, събрани от Министерство на вътрешните работи в чувал. Пак под тв приемника има 4 броя бележници, съдържащи ръкописни текстове, както и голям брой дребни листове, също изписани ръкописно. Плюс още голям брой документи, събрани във втори полиетиленов чувал.

Според полицейския протокол, от гардероб в спалнята конфискувани са още преносим компютър " Асус " и преносим компютър (каква ли е разликата сред двете?!)  " Майкрософт ". В килера с изключение на тях имало 8 броя микро касети с ленти и 3 броя лентови магнитни носители, плюс още " голям брой документи ". По-конкретно - нови два чувала!

Във второ жилище на същата ул. " Свиленица " са открити още " голям брой документи на името на Петьо Петров ", дискети, касети и други
 Факсимиле от оповестените от фондация Антикорупционен фонд.
Най-вероятно, в случай че искаш да упражняваш въздействие в правосъдната система - това без пресилване е еднакво на Пещерата на чудесата на Аладин. Само че " чудесата " са нелицеприятни.

Къде е в този момент, дали доказателствата към момента са в цялост и по какъв начин ще бъдат употребявани (и дали), може единствено да гадаем.
Защо?
Защото АКФ през днешния ден напомня последващата орис на описаното нагоре от нас досъдебно произвеждане. Официално - едната част по него е прекъсната с разпореждане на прокурор от СГП - защото Районна изцяло нелегално се е занимавала, когато в делото се появява замесен магистрат.

Другата част обаче, касаеща Борислав Сарафов, е там където й е мястото - при адхок прокурора по следствието на основния прокурор и неговите заместници (какъвто към датата е Сарафов). Т.е. - при Даниела Талева на 4-ия етаж на Съдебната палата.

От АКФ обаче през днешния ден напомнят следното:

" Тези материални доказателства, дружно със събраните при другите дейности по следствието, са изпратени на 09.06.2023 година от СРП на Върховния касационен съд (ВКС). Там по новоприетия механизъм за без значение следствие на основния прокурор и неговите заместници би трябвало да се управляват сигналите против тях, като се препратят към специфичния прокурор по следствието на високопоставените ръководители на прокуратурата.

Докато се чака назначението на подобен обаче и откакто следствието на СРП е признато от СГП по подготвеност (тъй като касае и други магистрати), прокурорът Йордан Петров от СГП изисква и получава тези материални доказателства от заместник-председателя на Върховен касационен съд.

Така във фактическата власт на СГП попадат голям брой материални доказателства с незнайно наличие, които евентуално биха могли да касаят редица административни ръководители в прокуратурата, включително и такива на самата СГП. За чиято съгласуваност с незаконната мрежа към Петьо Еврото приказват няколко очевидци в следствието на СРП. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР