В САЩ започна учебната година. Отделните щати обаче избират коренно

...
В САЩ започна учебната година. Отделните щати обаче избират коренно
Коментари Харесай

На прага на учебната година в САЩ: Задължителни ли ще са маските за децата

В Съединени американски щати стартира образователната година. Отделните щати обаче избират радикално разнообразни тактики, когато става дума за носенето на маски.

Флорида сега е измежду най-тежко засегнатите от вируса, все пак наредбата на губернатора гласи, че маските в образователните заведения не са наложителни, а по преценка на родителя. Въпреки това доста учебни настоятелства подценяват заповедта и сами задължават учениците да носят защитните средства.

Анна Фуско, ръководител на учителско обединяване в щата и недоумява по какъв начин е допустимо мярката да не е наложена от щатската власт.

" Ако всичките пари, с които локалното държавно управление разполага за бранша, бъдат вложени за по-добри пречиствателни системи и филтри, това може и да ни помогне и да не носим маски. "

Преподавателите са единомислещи, че тази образователна година ще е по-трудна и по-различна от предходната. Противоепидемичните ограничения стават все по-строги и по сложни за съблюдаване.

И в Тексас маските за учители и възпитаници няма да са наложителни. В Кентъки обаче остават.

А Калифорния е първият щат, който разгласи наложителна имунизация на учителите. Едно момиче на 15 има значимо обръщение към всички:

" Хора, мисля, че би трябвало да се ваксинирате. МНОГО е значимо. Не желая никой да минава през това, през което прекосих аз. Не желая ничии родителите да преживеят и видят това, което моите видяха. "

Паулина е призната с COVID-19 на 17 юли, положението й се утежнява, интубирана е и е въведена в медикаментозна кома. Седмици наред се бори за живота си. Сега положението й е приемливо, само че й следва дълго възобновяване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР