В САЩ текат критични дни: междинните избори за Конгрес са

...
В САЩ текат критични дни: междинните избори за Конгрес са
Коментари Харесай

САЩ приготвиха свещените жертви: какво да очакваме преди 8 ноември

В Съединени американски щати текат сериозни дни: междинните избори за Конгрес са на 8 ноември. Демократическата партия в този момент е на власт и не желае да я загуби, до момента в който Републиканската партия желае реванш за изгубените президентски избори през 2020 година

Ами ние? Нека се бият.

Политолози и военни специалисти спорят: ще тръгнат ли американските демократи да провеждат огромна провокация на интернационално равнище, с цел да прихванат решаващите гласове на републиканците на самата крайна линия, или не? Грешен въпрос. Провокация сигурно ще има в тези сериозни дни и въпросът е къде и каква?

Мащабът на идната провокация към този момент е по принцип явен. Експлозията на стратегическия Кримски мост и взривяването на магистралните газопроводи по дъното на Балтийско море дават визия за степента на наглостта на провокаторите. Но казусът е, че новата акция най-вероятно ще бъде несравнима по мащаб и последици с предходни саботажи.

Глупаво е да сме наивни и да си мислим, че след следващото изказване на съветското външно министерство, че Русия нямало и няма да употребява първа нуклеарно оръжие, тази тематика, която през последните месеци интензивно се стартира от Запада, е свален от дневния ред. Не, рано е да я отписваме.

Да, ние на всички равнища – от Генералния щаб и Министерството на защитата до президента – предупредихме всички, че Киев готви „ мръсна “ нуклеарна бомба. Но кой ще подсигурява, че Зеленски и компания няма да завършат този план под управлението на Вашингтон? В Киев няма какво да губят в този момент, а и американците не жалят Украйна. Те ще кажат, че Русия съзнателно е обвинила авансово другите в подготовка на нуклеарна терористична офанзива, с цел да отклони вниманието от своите проекти. Да сеоправдаваме ли пред целия свят? Резултатът е прочут авансово.

Освен това прогнозирахме и обявихме единствено един вероятен сюжет на провокация. Смятате ли, че въображението на сценаристите е изчерпано? Ама апелирам ви се!

Между другото, за Одеса. На украинските майстори не коства нищо да взривят няколко товарни кораба със зърно в Одеското пристанище и по-късно да обвинят Русия за всичко. И това не е най-кръвожадната версия на провокацията преди 8 ноември. Има и по-брутални.

Само преди няколко дни всички интензивно обсъждаха прехвърлянето в Румъния, на практика до границата с Молдова, на елитната американска 101-ва въздушно-десантна дивизия „ Крещящите орли “. Какво ли ще стане, в случай че бъдат изпратени в Приднестровието или Украйна? Кой сподели, че американските парашутисти са изпратени в Източна Европа да се бият? Вярвам, че са изпратени там като свещена жертва.

Нека обясня концепцията. Представете си, че ракета " Точка-У " ненадейно дохвъри при " Крещящите орли ". Приблизително същата, която удари гарата в Краматорск напролет, убивайки десетки. В Киев незабавно оповестиха на целия свят, че Русия удря цивилни. И международните медии предадоха всичко. По-късно, след известно време, по серийния номер на мотора беше допустимо да се откри, че ракетата е от арсеналите на ВСУ и е изстреляна от територията, следена от Киев. Но на кого му пукаше по-късно? Първата дума е по-ценна от втората.

Сега си представете, че някакъв снарядвлети в „ гнездото “ на „ крещящите орли “, убивайки няколко от тях. Можете да си визиите реакцията на американски дилетант, когато от всяко желязо му викат, че „ съветска ракета умъртви американци “. За кого мислите, че ще гласоподава? За демократите, които към този момент са доставили на Украйна оръжия за десетки милиарди долари и дават обещание повече.

Няма подозрение, че ВСУ разполагат с оръжия, способни да летят на стотици километри. Достатъчно е да си напомним по какъв начин тежък украински дрон, изгубил курса си, прелетя съвсем задачите Балкани и падна в Загреб. Добре, че не умъртви никого. А да чукнат нещов Румъния с провокативна цел е дреболия за ВСУ.

Ако вашингтонските сценаристи се опасяват да рискуват живота на своите " орли ", тогава има и различен печеливш вид - да пожертват спътниците си, да вземем за пример поляците. Освен това самата Варшава не е срещу риболова в мътните украински води. Сега в Полша, на границата с Беларус и Украйна, има доста войски на НАТО. Ами в случай че нещо мощно ги удари? Докато не схванат и открият какво е дохвърчало от Украйна, ще има повсеместен писък какъв брой са неприятни Русия, а и в това време в Беларус и че би трябвало да бъдат осъдени.

Може би не би трябвало да преувеличаваме и нещата няма да стигнат до провокации? Нямам нищо срещу, само че за жалост историята - и актуалната, и по-далечната, демонстрира, че от съперниците ни може да се чака всичко.

Например на 31 август 1939 година в 20 часа немската радиостанция в Гливице е завладяна от няколко въоръжени есесовци, облечени в цивилни облекла и „ работещи “ като поляци – „ силезийски бунтовници “. Това е загадка провокация. Стартира се с приемане на кодов сигнал " Grossmutter gestorben " ( " Баба умря " ). Някакъв безпаричен локален е задържан преди този момент, замаян, докаран в радиостанцията, след което незабавно убит. Тялото му става доказателство за „ полската виновност “. И още на идващия ден, 1 септември, Хитлер произнася тирада, в която оправда нуждата от започване на военни дейности след провокациите на границата. Така стартира Втората международна война.

Е, през август 1964 година Съединени американски щати, употребявайки като предлог митичната „ виетнамска офанзива с катер “ против американски транспортен съд в Тонкинския залив, започнаха войната във Виетнам.

Така че провокациите, несъмнено, са неприятни, само че в случай че са нужни като предлог, тогава политиците ги употребяват.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР