В САЩ се очакват опасни бури в дните преди Коледа,

...
В САЩ се очакват опасни бури в дните преди Коледа,
Коментари Харесай

Байдън предупреждава за опасни бури преди Коледа

В Съединени американски щати се чакат рискови стихии в дните преди Коледа, предизвести през днешния ден президентът Джо Байдън, представен от Ройтерс и ДПА.

Авиокомпании анулираха близо 2000 полета на територията на страната, нарушавайки проектите за пътешестване за празниците на хиляди хора.

Според специалисти през идващите няколко дни се чака през централните и източните елементи на Съединени американски щати да премине арктически фронт, прецизира Българска телеграфна агенция.

Това е рисково и заплашително, в действителност доста съществено време и то обгръща територии от Оклахома чак до Уайоминг и Мейн. Приканвам всички да вземат под внимание локалните предизвестия. Ако планирате да пътувате, тръгнете незабавно, съобщи американският президент. Това не е смешка, акцентира той и добави, че е дал същия съвет на сътрудниците си.

Екстремните метеорологични условия съответстваха с началото на интервала на празничните пътувания, който се обрисува да бъде един от най-натоварените от десетилетия насам. Според  за следене на полети " FlightAware " са анулирани общо 1239 полета от, към и на територията на Съединени американски щати, както и още 699 полета, планувани за на следващия ден.

През идващите няколко дни допълнително елементи на страната " ще настъпи рисково захлаждане, което ще пристигна ненадейно с мощен арктически фронт ", заяви Националната метеорологична работа, добавя БНР.

Предупреждения за рискови зимни условия са издадени в над 30 щата, включително и Флорида, като наранени от тях може да бъдат над 90 милиона души. Температурите могат да паднат под нула градуса по Целзий в три четвърти от страната.

Службата предизвести, че от през днешния ден е допустимо в някои елементи на западните щати Орегон и Вашингтон да вали мразовит дъжд.

Пътуването по суша и по въздух може да бъде рисково в навечерието на празничния уикенд, защото изобилните снеговалежи, наред с поривите напразно със скорост над 80 км/ч, ще доведат до съвсем нулева видимост и забележителна снежна завивка.

Прогнозите сочат, че се чакат и проблеми с паднали дървета и спирания на електроснабдяването.

На жителите се предлага да заобикалят пътуванията, защото обстановката може да стане животозастрашаваща, в случай че транспортните средства останат блокирани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР