В САЩ считат, че руският изтребител пето поколение Су-57 в

...
В САЩ считат, че руският изтребител пето поколение Су-57 в
Коментари Харесай

National Interest: Руският Су-57 може да крие подъл малък трик в ръкава си: ядрени оръжия

В Съединени американски щати смятат, че съветският изтребител пето потомство Су-57 в вероятност може да носи нуклеарни муниции, написа National Interest в обявата на Дейв Маджумдар „ Russia's Su-57 Might Have a Sneaky Little Trick Up Its Sleeve: Nuclear Weapons”. Изданието цитира признатата от администрацията на Тръмп нова нуклеарна теория на Съединени американски щати.

Ако това съмнение подхожда на действителността, самолетът ще може дружно с изтребителя-бомбардировач Су-34 да употребява нуклеарно въоръжение със междинна отдалеченост срещу цели, прикрити от мощна система за Противовъздушна отбрана.

Във Вашингтон се притесняват, че Русия се стреми да модернизира арсенала си на не стратегическо нуклеарно оръжие, наброяващо към 2000 единици. Властите в Съединени американски щати на собствен ред стимулират своите планове да разработят нов вид нуклеарен арсенал с това, че Москва „ снижила прага за използване” на атомната бомба. Мнозина специалисти обаче показват подозрение, че Русия фактически е взела такова решение.

Неоспорим обаче е фактът, че Москва има огромен боеприпас от тактически нуклеарни муниции, забележителна част от които може да бъде употребена от въздуха, се твърди в публикацията.

Сега съществена съветска платформа за тактически нуклеарни удари от въздуха остава Су-34 и това състояние ще се резервира за неопределен срок, обобщава Дейв Маджумдар.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР