В САЩ останките от потънал град лежат под повърхността на

...
В САЩ останките от потънал град лежат под повърхността на
Коментари Харесай

Прокълнатото езеро, което уби 700 души, крие ужасна тайна  


В Съединени американски щати останките от потопен град лежат под повърхността на езерото Ланиер и локалните поданици настояват, че мрачната му история е довела до „ проклятия и призраци, които съгласно тях са лишили живота на стотици хора “.

Приятната природа притегля милиони туристи, само че това изкуствено езеро в действителност е едно от най-смъртоносните в Съединени американски щати, написа Daily Star. Изданието отбелязва, че то е взело стотици жертви от основаването си през 1956 година


Градските митове му приписват смъртоносното завещание на „ Госпожата на езерото “, която пази водите му, и „ проклятието “, за което се споделя, че ужасява региона.

Историята на езерото Лание стартира и приключва със гибелта. Тъмната му история към момента е скрита под повърхността, а останките от града дебнат тъкмо под водата.

Целият град под водата
Дълбоко в езерото се намира това, което е останало от Оскарвил, град, основан през 1800 година със „ мощна общественост “ от дърводелци, ковачи, зидари и фермери, оповестява 11 Alive.

През 1912 година в оживения град се случва ужасяващ случай. Тялото на Мей Кроу, 19-годишна бяла жена, е намерено в гората наоколо. Съобщава се, че Мей е била изнасилена преди гибелта си и насилствена „ расистка навалица неотложно се е обърнала против черната общественост в Оскарвил “. С настъпването на вечерта тайфа, известна като Нощните ездачи, нахлула в града, хвърлила запалителни бомби по църквата и запалила постройките, принуждавайки жителите да бягат.

Подводен град, езеро, езеро Лание, прокълнато езеро, наводнен град, гробище, дамата на езеротоцял екран
В процеса на работа армейският корпус " реалокира " 20 гробища Снимка: US Army Corps of Engineers
Джордж Ръкър, потомък на жителите на Оскарвил, си спомня по какъв начин неговият прародител Бърд Оливър трябвало да напусне дома си. Той сподели, че бегълците са се насочили към река Чатахучи, само че тълпата ги е настигнала и са им дадени две благоприятни условия.

" Казаха им, че или би трябвало да плуват, или да се удавят. Повечето от тях не оцеляха. Дядо ми, един от тези, които оцеляха, загуби няколко братя и сестри ", сподели Джордж.

Майката на Джордж му споделила, че когато Бърд си спомнил историята, той „ просто седял там и плакал “.

Останалите фамилии заемат останалите имоти и в по-късните години земята последователно се продава на държавното управление, с цел да може то да построи язовир Бъфорд, с цел да обезпечи електричество и вода на Атланта и близките окръзи. През 1956 година 38 000 акра, в това число останките от Оскарвил, са наводнени, с цел да се сътвори езерото Лание.

Около 250 фамилии и 15 предприятия са били принудени да изоставен домовете си вследствие на основаването на езерото. Преди да изпълни земята с вода, Инженерният корпус на армията на Съединени американски щати разрушил рискови структури като мостове и огромни хамбари. Но това не е единственото нещо, което е отстранено от историческия град. В процеса на работа армейският корпус " преместил " 20 гробища.

" Господарката на езерото "
Преместването на гробове и остатъци от антични гробища под езерото породили легенди за „ проклятието “ и единствено две години след основаването на езерото се случила покруса, която довела до легендите за фантом, който от дълго време пази тези води.

През 1958 година кола, пренасяща две дами, Делия Мей Паркър Йънг и Сузи Робъртс, потегля от моста и пада в езерото.

Подводен град, езеро, езеро Лание, прокълнато езеро, наводнен град, гробище, дамата на езеротоцял екран
„ Господарката на езерото “ обикаляла нощем по моста и се опитвала да примами хората в мътните води. Снимка: И US Army Corps of Engineers
На идната година риболовци разкрили тялото на жена в синя рокля без ръце. Тя в никакъв случай не е била разпозната и в продължение на десетилетия локалните оповестяват, че са виждали фантом на жена, наречена „ Дамата на езерото “, да се скита по моста през нощта, като някои настояват, че се опитвала да примами хората в мътните води.

През 1990 година мистерията „ Госпожата на езерото “ беше разгадана, когато служащи, строящи мост, откриха човешки остатъци във Форд Седан от 1958 година, изваден от дълбините на езерото. По-късно останките бяха разпознати като тези на Сузи.

Езерото през днешния ден
Но това изобретение не постави завършек на ужасните произшествия на езерото Лание. От основаването му 700 души са починали на езерото, а 200 от тези смъртни случаи са настъпили от 1994 година насам, написа Miami Herald.

През 2017 година умел водолаз Бък Бюканън сподели, че е срещнал доста елементи от тела по време на дълбокит си гмуркания.

Подводен град, езеро, езеро Лание, прокълнато езеро, наводнен град, гробище, дамата на езеротоцял екран
Много локални поданици упрекват за огромния брой удавени призраци или проклятия Снимка: Daily Star
Езерото е толкоз рисково, че един от най-популярните му плажове, Маргаритавил, беше неразрешен за плуване тази година, с цел да „ направи сигурността на своите посетители приоритет “ посредством издигане на ограда във водата.

Въпреки че доста локални поданици упрекват за огромния брой удавени призраци или проклятия, управляващите са на по-логично пояснение. Останките, скрити под езерото, в това число остарели структури от Оскарвил и дървета с височина до 60 фута, улесняват засядането в останките и удавянето, споделят те.

Превод: GlasNews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР