В САЩ чернокожите възрастни жени са шест пъти по-вероятно да

...
В САЩ чернокожите възрастни жени са шест пъти по-вероятно да
Коментари Харесай

Черните жени са шест пъти по-вероятно да бъдат убити от белите жени, разкриват данните

В Съединени американски щати чернокожите възрастни дами са шест пъти по-вероятно да бъдат убити от техните бели сътрудници, разкриват тревожни нови данни.

Документ, оповестен в четвъртък в здравното списание The Lancet, проучва % на убийства на чернокожи дами на възраст от 25 до 44 години в 30 щата. Данните са събрани сред 1999 година и 2020 година от Националната система за жизненоважни статистики на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

Убийствата са класифицирани в това изследване като гибел посредством пукотевица, продупчване, порязване и други форми на принуждение. Расовите разлики варираха в другите държави; в Уисконсин, да вземем за пример, чернокожите дами са били 20 пъти по-склонни да бъдат убити, в сравнение с белите дами. Чернокожите дами, живеещи в щатите от Средния запад и Североизтока, също са по-склонни да бъдат убити с огнестрелно оръжие, откри отчетът. запълване на празнините в съществуващата литература, сподели Бернадин Уолър, водещ създател на публикацията и постд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР