В съседство с прочутия таван на Лили Иванова, останал й

...
В съседство с прочутия таван на Лили Иванова, останал й
Коментари Харесай

Враг на Лили Иванова заживя до нея

В съседство с фамозния таван на Лили Иванова, останал й от брака със сина на члена на Политбюро и заместник-председател на Държавния съвет Пеко Таков и първи водещ на Всяка неделя Янчо Таков, към този момент живее лорд Евгени Минчев. Примата и светският лъв не мелят брашно от години и въобще не могат да се понасят. Според осведомени пазарджлията не можел да преглътне обстоятелството, че естрадната звезда в никакъв случай не го е припознала като собствен непосредствен. През годините той е правил не един път и два пъти опити да доближи до нейните палати, само че за жал несполучливо.

Докато естрадната прима населява кооперация на Централен комитет на Българска комунистическа партия, въпреки при соца да се води земеделка, паркетният лъв е в буржоазна постройка досами нея, под която се намират две от най-елитните сега софийски заведения „ Кюше “ и „ Павилион “. Те са и желаните места за отдих и среща със съратници по идеята му да превземе Българския футболен съюз Димитър Бербатов.

Според осведомени източници от ул. „ Оборище “, която са най-скъпите в София на квадратен метър жилища, супергероят на българския футбол, който няма на практика късмет да бъде надминат в 21-ви век, имал вкус към апартамент на същото място, само че не съумял да се класира заради повишените с инфлацията от последните месеци цени, написа 19min.bg.

Още на старта на градежа популярният нападател разпореди на своя тъст, който има компания в ресора, да му вдигне къща в Бояна, където след завършването й се нанесе с половинката си Елена и двете им деца. Неясно е за какво е желал да се придвижва в центъра на милионния град, а допустимо е да е имал просто концепция за инвестиция.

Славата на ул. „ Оборище “ като магнит за богатите и известните настава преди повече от половин век, когато на нея е издигната кооперация, в която се нанася тогавашният „ пръв партиен и държавен ръководител” Тодор Живков. Той живее със фамилията си на нея и остава там до гибелта на брачната половинка си Мара Малеева тъкмо преди 50 година В тези години, когато софиянци назовават улицата Тодорище в чест на Бай Тодор, в съседство с него на ъгъла с ул. Кракра живее най-знаменитият артист на България Апостол Карамитев.

Около гибелта му малко по-надолу от него се мести и кубратската легенда Лили Иванова след сватбата с аления принц Янчо Таков. След 1989 година, когато най-значимото събитие на улицата е закуската с дисиденти на френския президент Митеран в изящната постройка на посолството на страната му на „ Оборище “, в най-знаменит жител на улицата се трансформира дългогодишният кмет на София и длъжностен министър председател Стефан Софиянски. Той населява непретенциозен апартамент на нея, само че има и една от най-хубавите остарели къщи на пътната артерия.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР