В съседна Румъния - рязък скок на новозаразените с COVID-19.

...
В съседна Румъния - рязък скок на новозаразените с COVID-19.
Коментари Харесай

Вълната от COVID в Румъния: Ударен скок на заразени

В прилежаща Румъния - внезапен скок на новозаразените с COVID-19. Болниците са претъпкани, страната регистрира и рекордна смъртност.

Малко над 34 % от възрастното население в Румъния е имунизирано против COVID-19.

Здравните управляващи оповестяват, че 70 на 100 от доказаните нови случаи, както и 93% от смъртните са на неимунизирани хора против ковид.

На всяка шеста минута един човек почива от COVID-19 в Румъния. Това демонстрира статистиката за първите 10 дни на октомври. Кривата на инфектираните продължава да пораства. Пред лечебните заведения е цялостно с чакащи коли за спешна помощ.

" В началото имахме 165 кревати. Увеличихме ги, само че още веднъж не стигат. Всеки ден се нуждаем най-малко от 10 спомагателни кревати ", съобщи Елена Бололой, шеф на Спешна помощ в Дробета - Турну Северин.

Най-големият център за лекуване на COVID-19 в Румъния - инфекциозната болница в Букурещ, е претъпкан.

" Намираме се пред срив. Няма място за пациентите, които се нуждаят от болнично лекуване ", добави Каталин Апостолеску, шеф на Инфекциозната болница в Букурещ.

Заради дефицита на болнични кревати се откриват полеви Коронавирус отделения. Около 1000 пациенти се чака да бъдат превозени в прилежаща Унгария.
Няколко селища в Румъния са с вечерен час и строги ограничения.

" Болниците са цялостни, на всички места има заболели хора, в това число и смъртни случаи. Ако преди не носехме маски, с цел да се предпазваме, в този момент страната ни задължава ", сподели още гражданин на Букурещ.

От събота ограничавания бяха въведени и в Букурещ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР