В сърцето на Сингапур, един от най-скъпите градове в света,

...
В сърцето на Сингапур, един от най-скъпите градове в света,
Коментари Харесай

Изоставените два двореца на Сингапур, които не могат да бъдат продадени, но струват над $3,5 милиарда

В сърцето на Сингапур, един от най-скъпите градове в света, голям празен имот стои недокоснат.

Обграденият от здания с жилища за по 3 милиона $ имот е затрупан с гъста гора, а сред дърветата са скрити два изоставени двореца. И те могат да бъдат продадени за цена от впечатляващите 3,5 милиарда $, пресмятат специалисти, представени от Bloomberg.

Това обаче може да не се случи скоро, защото коронованият 34-годишен принц на Джахор (щат в Малайзия) Тунку Исмаил Султан Ибрахим е регистриран като притежател на някогашният Tyersall Park, който се разгръща на 210 875 квадратни метра.

Там се намира и Истана Ууднеук - замък, издигнат от неговите предшественици в края на 19-ти век, написа Bloomberg.

Преди години общата повърхност на имота била доста по-голяма, само че управляващите в Сингапур купуват част от земята там, с цел да разширят построената в съседство ботаническа градина.

През 1990 година държавното управление там купило част от земята за 25 милиона сингапурски $ и още 98 000 квадратни метра през 2009 година за незнайна сума.

А какво знаем за притежателя? Трябва да стартираме от там, че Малайзия е конституционална монархия, като тронът се предава на ротационен принцип сред владетелите на обособените девет щата там на всеки пет години. Южният Джахор се ръководи от бащата на упоменатия принц Султан Ибрахим - Ибрахим Султан Искандар.

Въпреки че е притежател на земята в Сингапур неговият правоприемник няма право да я продава. Причината е, че тя е със специфичен статут на зелена зона, което значи, че построяването на жилищни или други здания там е неразрешено.

В същото време парцелът се намира в една от най-желаните елементи в Сингапур, а съгласно изчисленията на локални брокери нейната обща цена би достигнала 4,7 милиарда $, в случай че бъде пусната за продажба. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР