В Сърбия продължава разследването на инцидента, при който влак, превозващ

...
В Сърбия продължава разследването на инцидента, при който влак, превозващ
Коментари Харесай

Кметът на Пирот: Извънредното положение остава

В Сърбия продължава следствието на случая, при който трен, пренасящ амоняк, дерайлира край Пирот. 

Пред Euronews Сърбия кметът на града заяви, че извънредното състояние в Пирот остава, до момента в който не бъде отхвърлен целият товар. Наблюдава се спад на концентрацията на амоняк. 

 
Извънредното състояние остава в действие, до момента в който цистерните, всички цистерни, не бъдат отстранени от мястото на повредата, без значение от обстоятелството, че измерванията на качеството на водата и въздуха са в границите на референтните стойности и че към този момент няма заплаха. В момента, в който цистерните бъдат безвредно отстранени, ще отменим изключителното състояние. Смятам, че денем, ще отменим заповедта за затваряне на учебните заведения и детските градини, както и рекомендацията фабриките да не работят. Но сигурно това няма да се случи преди да излезе отчетът на Института за публично здраве за положението на околната среда на територията на Пирот, най-много що се отнася до концентрацията на амоняк във водата и въздуха.
Владан Васич, кмет на Пирот

У нас няма повишени равнища на амоняк, демонстрираха данните на мобилна станция на Изпълнителната организация по околна среда, която беше сложена на границата със Сърбия. Пътят към България все още е затворен. 

Очаква се на следващия ден в Пирот да отворят учебните заведения и детските градини. Двама души починаха, като се установява дали смъртта им е обвързвана с случая. 50 души потърсиха лекарска помощ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР