В Сърбия досега първата доза от вакината против коронавируса са

...
В Сърбия досега първата доза от вакината против коронавируса са
Коментари Харесай

Над 1,2 милиона вече са сърбите, ваксинирани против коронавирус

В Сърбия до момента първата доза от вакината срещу ковид са приели над 1,2 милиона души, а са реваксинирани към 740 000 жители, съобщи през днешния ден сръбският министър председател Ана Бърнабич и заяви, че на следващия ден в страната идват спомагателни количества от имунизацията на Пфайзер, а идната седмица и нови ресурси от имунизацията Спутник V, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Бърнабич сподели, че до момента към 21 % от пълнолетното население на Сърбия са имунизирани най-малко с първата доза. Сръбският министър председател съобщи също, че през днешния ден ще беседва с здравната част от спешния щаб за сгъстяване на противоепидемичните ограничения в страната.

Разпространяването на болестта от ковид в Сърбия не понижава, оповестяват белградските медии. Още 4092 новозаразени бяха регистрирани през вчерашния ден при направени 13 994 теста от петък следобяд. Новите смъртни

случаи са 24.
В коронавирус лечебните заведения в страната се лекуват 4445 болни от КОВИД-19, като от тях 205 са на респиратори, заяви министерството на опазването на здравето.

Общо 4694 са умрелите от ковид от началото на епидемията в Сърбия, а процентът на смъртност е 0,92.

В обществените домове и домовете за възрастни хора с ковид сега са инфектирани 192 клиенти и 260 чиновници, заяви министерството на труда, заетостта и обществената политика.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР