В съобщението на прокуратурата се казва още: Под ръководството и

...
В съобщението на прокуратурата се казва още: Под ръководството и
Коментари Харесай

Защо чак сега? Четирима полицаи са с повдигнати обвинения за полицейското насилие

В известието на прокуратурата се споделя още: Под управлението и надзора на СРП са формирани 65 броя досъдебни производства по отношение на хулигански дейности и породени телесни повреди по време на митингите през лятото на 2020 година Двадесет и четири /24/ броя от тях към този момент са завършени и импортирани в съда. С влезнал в действие правосъден акт са наказани 4 лица.

По мотив оповестените видеоклипове, съдържащи фрагменти на полицейско принуждение, Софийска районна прокуратура следи досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по чл.131, ал.1, т.2 по отношение на чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс - причиняване на телесни повреди от полицейски чиновници при осъществяване на службата им, оповестяват още от СРП.

В хода на следствието са разпитани голям брой очевидци, изискани и приобщени са записи от видеокамери, в това число записът от камера под колоните на Министерски съвет. Изготвена е видео-техническа експертиза от специалисти от Столична дирекция на вътрешните работи. Изискани и приобщени са медицински и други относими документи. Назначени и направени са съдебно-медицински експертизи.

Разследването продължава и е взето на специфичен контрол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР