В съобщение на Управлението на централното пристанище на Кавала се

...
В съобщение на Управлението на централното пристанище на Кавала се
Коментари Харесай

Нашенец смени гръцкото знаме в Кавала с трибагреника и извика: Това е България

В известие на Управлението на централното пристанище на Кавала се прецизира, че случаят е станал в петък.

Арестуваният мъж е взел участие и преди в сходен случай.

35-годишният мъж декларирал, че е член на българска екстремистка организация, която счита, че Кавала и покрайнините й не принадлежат на Гърция, а на България.

Нашенецът е оказал опозиция при ареста, предава кореспондентът на. Според гръцките медии българинът е обиждал и чиновниците на бреговата защита.

Според гръцките медии българинът, който е на 35 години, е дал показания, че е член на някаква " екстремистка организация ", съгласно която земите в Северна Гърция - в Кавала и покрайнините, са български.

Мъжът е родом от Банско, съгласно неофициална информация от обществените мрежи.

Скрийншот: Фейсбук

Взети му са проби за опиати и алкохол, само че не се оповестява, че е бил под тяхно въздействие.

Прокуратурата в Кавала е повдигнала обвиняване за поругаване на националните знаци, оповестяват гръцките управляващи. Българинът е бил арестуван в следствения арест на Драма. 

Българинът обаче е нарушил наложената възбрана и поел към България, като опитал да премине граница през Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден-Ексохи. Там още веднъж е арестуван и върнат назад в Гърция. В момента се намира в следствения арест на Драма. По тематиката се намеси гръцкото външно министерство, което е в контакт с българските си сътрудници, осведоми кореспондентът на " Труд " в Гърция.

В обществените мрежи гърците разясняват, че това е индивидуален случай на краен националист и не отразява отношението на българите към тяхната страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР