В Санкт Петербург е въведен план Килим заради неидентифициран летящ

...
В Санкт Петербург е въведен план Килим заради неидентифициран летящ
Коментари Харесай

Затвориха небето над Санкт Петербург и вдигнаха изтребители заради неидентифициран летящ обект

В Санкт Петербург е въведен проект " Килим " поради неидентифициран летящ обект. Летище " Пулково " не приема самолети, заяви Baza, като информацията бе подета и от други медии в Телеграм и по-късно доказана от формалните управляващи.

Сигналът " Килим " се подава при положение на нелегално секване на държавната границата или поява на непознат летящ обект. Изтребители незабавно са били вдигнати в небето над града. Ако се съди по платформата за следене на полети Flightradar, цивилен полети не се позволяват към Санкт Петербург, съобщи OFFnews.bg.

Затвореното пространство е към 200 км.

Почти всички полети от " Пулково " се извършват със забавяне. 

Официално властта в Санкт Петербург посочи, че летището няма да приема или да разрешава излитането на самолети до 12 ч. локално време.

" Paper " обръща внимание на аргументите, заради които съгласно разпоредбите може да бъде разгласен сигнал " Килим ":

- когато въздухоплавателно средство нелегално пресича държавната граница на Руската федерация;

- когато срещу самолета извършител се употребяват оръжия и военна техника на съветските въоръжени сили;

- в случай на поява на неидентифицирани въздухоплавателни средства и " други материални обекти " във въздушното пространство.

Сигнал " Килим " бе подаден в средата на февруари над Ленинградска област - тогава бе затворено въздушното пространство над град Лудейно поле.

Възможно е сегашният случай да е обвързван с масирана офанзива на безпилотни самолети над Белгород и нефтобазата на " Роснефт " в Туапсе, които предизвикаха пожар в нефтобазата. Той е избухнал към 02:00 часа.

Местните поданици са чули два гърмежа на територията на петролната база в разстояние на няколко секунди, написа 93.ru. Изданието " Астра " твърди, че територията е била атакувана от " два неидентифицирани самолета ", котелното помещение е развалено, а наоколо до постройката са открити два кратера с дълбочина метър и половина.

Телеграм каналите Baza и Shot също настояват, че петролната база е била атакувана от безпилотни самолети, натъпкани с експлозиви, които паднали на 100 метра от петролното вместилище. Източник на РИА Новости от службите за незабавна помощ съобщи, че дронът е бил " видян покрай петролното хранилище ". Властите не са коментирали информацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР