В самото начало, през 2014 г., RADAR стартира като фестивал

...
В самото начало, през 2014 г., RADAR стартира като фестивал
Коментари Харесай

RADAR Фестивал: 10 години аудио-визуално творческо вълнение | От 3 до 6 август във Варна, ​RADAR празнува десетилетие с музиканти и визуални артисти от 7 държави

В самото начало, през 2014 година, RADAR започва като фестивал без аналог на българската сцена. И по този начин към този момент 10 години, RADAR продължава да провокира любознанието и да търси ексцентричното, да се движи на границата на музикалните жанрове и изкуствата в търсене на една нова хармония. RADAR търси, открива и основава тези приятни мигове, които ни карат да затаяваме мирис.

в формалния уебсайт на фестивала
Десетото юбилейно издание на фестивала RADAR се обрисува да бъде най-необикновеното до момента с изключителна селекция от интернационално приети музиканти и мултидисциплинарни актьори.

Основната стратегия на 3 август, ще стартира с публично откриващо празненство край морето, в Кубо-Рибарски плаж, с джаз-фънк-електроника сешън. На 4 август, от 20 ч. варненската пубклика ще се придвижи в Градска художествена изложба, с цел да се наслаждения на неповторимото джаз и уърлд звучене на струнен квартет North Sea.

Фестивалният уикенд ще продължи в двора на Археологическия музей с 3 музикални акта на вечер . На 5-ти август от 20 ч. програмата ще открие с доста лятно въодушевление и пресен лъх EVDN. с новия си албум. От 21 ч. гостите на RADAR ще наситят своите сетива с кино-концерта на Сезар Латоре. Испанският джаз пианист основава онлайн нов саундтрак към емблематичния глух филм на Бъстър Кийтън ГЕНЕРАЛЪТ, като акцентира страстите с извънреден джаз и електроника. Вечерта ще приключи със аудиовизуално шоу онлайн на португалския пианист и образен актьор Диого Карисо.

Последната фестивална вечер ще открие немският тромпетист и пианист, създател на един от най-големите фестивали в Германия - XJAZZ, Себастиан Студницки, който ще показа особено за варненската аудитория, съпровождан от Камерен отбор Варна, своя най-нов план MEMENTO - същинско оркестрово прекарване.

Акцент тази година е един незабравим барабанист, добре прочут на английската клубна сцена, Ричард Спейвън, който дружно с хип-хоп вокалиста Тендайи, ще насити сцената с броукън бийт и ню-джаз. Закриващият акт ще сервира уместно електронно въодушевление с безкомпромисната пробна музика и изкусителни аудио-визуални сетове онлайн, в осъществяване на основаната в Берлин с украински корени Катерина Заволока, а.к.а Zavoloka.

В допълнение към вълнуващите осъществявания, съпътстващата стратегия ще показа редица събития, в това число прожекции на концертни филми във ФКЦ - Варна, уъркшопи, лекция с изкуствоведите Радослав Механджийски и Теодора Константинова, pop-up магазин и специфична галерия в приятното пространство на Кубо Рибарски плаж, включваща емблематичните плакати от всяко издание от основаването му през 2014 година до момента.

Подробности и вести към фестивалната програмата следете на уеб страницата на самодейността:, както и на страниците на фестивала във Фейсбук и Instagram.

може да закупите онлайн в формалния уебсайт на фестивала, а някои събития от съпътстващата стратегия са безвъзмездни.

ОСНОВНА ПРОГРАМА НА RADAR 2023:
03.08 // Кубо-Рибарски плаж, Пристанище Варна

22:00 РАДАР СЕШЪНС /джаз-фънк-електроника сешън/

Официално празненство разкриване на десетото издание на РАДАР.

04.08 // Градска художествена изложба

20:00 СТРУНЕН КВАРТЕТ NORTH SEA (NL) /джаз и уърлд музика/

05.08 // Археологически музей

20:00 EVDN. (BG) /ню-соул/

21:30 ГЕНЕРАЛЪТ - КИНО-КОНЦЕРТ СЪС СЕЗАР ЛАТОРЕ ТРИО (ES/BG)

/импровизация, комедия/

23:00 DIOGO CARRIÇO (PT/NL) /минимализъм и футуризъм/

06.08 // Археологически музей

20:00 STUDNITZKY – MEMENTO (DE/BG) /джаз и неокласика/

21:30 RICHARD SPAVEN TRIO feat. TENDAYI (UK) /броукън бийт/

23:00 ZAVOLOKA (UA) /електроника, видео/

Съпътстваща стратегия

05.08 // Социалната чайна

11:00 Работилница със струнен квартет NORTH SEA

06.08 // Социалната чайна

11:00 Лекция " За огромните фантазии в актуалното изкуство " с изкуствоведите Радослав Механджийски и Теодора Константинова

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Национален Фонд “Култура ” по стратегия “Едногодишен грант - 2022 ”, Фонд Култура на Община Варна, Министерство на културата, Посолството на Федерална република Германия в България, Посолството на Нидерландия в България, Гьоте институт - България, Програма “Достъп " на Фондация " Арт Офис ", Дентална клиника доктор Чаушев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР