В Самоков завърши третият кръг от Националните офроуд шампионати в България. Нашият

...
В Самоков завърши третият кръг от
Националните офроуд шампионати в
България. Нашият
Коментари Харесай

В Самоков завърши третият кръг от Националните офроуд шампионати в България

В Самоков приключи третият кръг от Националните офроуд шампионати в България. Нашият най-успешен представител за Рали Дакар Орлин Алексиев не съумя да започва поради закъснение на доставката на новата му машина и не съумя да направи плануваните тестове. Той обаче награди победителите в Рали категорията и описа за бъдещите си проекти на почитатели и състезатели.

Финалните гонки и награждаването на мотополигон Ридо бяха следени от над 5000 фенове в хубавото неделно време. Стартът на надпреварата бе даден от кмета на Община Самоков Владимир Георгиев. В центъра на града на тържествената гала застанаха 53 автомобила от България, Казахстан, Румъния и Гърция. Организаторите от местния клуб „ Мотор Спорт Самоков ” подготвиха над 500 спортни километра за трите дни. Надпреварата е част от спортния календар на Автомобилната Федерация на България и се осъществя с подкрепата на Община Самоков.

При най-тежките прототипи Даниел Господинов и Иван Пенчев се постановиха над силната конкуренция от Казахстан, Турция и Гърция, а при най-бързите в рали категорията дебютантите Методи Паунов / Влади Раденков бяха недостижими с перфектната си навигация и висока средна скорост. При общоприетите коли приятна изненада с успеха си поднесоха Емил Димитров/ Андон Андонов от Петрич, а при усилените общоприети автомобили баща и наследник Цветан и Калоян Найденови с Jeep Cherokee още веднъж бяха недостижими и в това състезание.

За първи път в това съревнование се успешно се показа и автоматизираната система за сателитно следене с обработка на резултатите racetracking.org, разработка на варненската компания EasyTracking, като в последния ден системата бе атакувана и от хакери, само че забавянето бе единствено за 15 мин.

Последният кръг е в покрайнините на Русе от 26 до 28 ноември и там ще станат ясни шампионите на България.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР