В самия край на тази седмица бе съобщено, че Alphabet,

...
В самия край на тази седмица бе съобщено, че Alphabet,
Коментари Харесай

Какво означава сливането на Fitbit с Google за потребителите

В самия завършек на тази седмица бе обявено, че Alphabet, компанията, която стои зад Гугъл, ще закупи производителя на фитнес джаджи Fitbit за сумата от 2.1 милиарда $ .

Fitbit е една от огромните компании на пазара, която специализира в производството на всевъзможни тракери и датчици за следене на телесни индикатори, което единствено по себе си е задоволителна причина за интереса на Гугъл.

Въпросът обаче е какво значи новата облага на Гугъл за потребителите.

Към момента Гугъл към момента се разпознава най-много като платформа за ровене в интернет, само че, както знаем, компанията има огромни упоритости за развиването на сериозна и атрактивна база от хардуер.
 Снимка 450801

За момента обаче не оферират кой знае какъв брой безапелационни артикули в областта на хардуера и точно това е фокусът при придобиването на Fitbit.

Според някои, покупката на Fitbit е мощен сигнал за това, че Гугъл желае да завземе от пазара, в който Apple Watch се откри като безспорен водач, и да укрепи екосистемата на компанията във връзка с категорията Wearables.

Нещо повече - Fitbit може да се окаже значима стъпка за Гугъл за развиването на услуги в областта на опазването на здравето.
 Снимка 450802

Технологичният колос към този момент разполага с AI стратегии от рода на DeepMind, които могат да обработват и проучват необикновено количество информация, а разгръщане в областта на портативните джаджи и тракери би означавало, че тези стратегии ще продължат да порастват и да намират още приложения.

При всички положения сливането на Fitbit с Гугъл може да се гледа като сериозна стъпка в посока придобиването на нови източници на потребителски данни за Гугъл.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР