В Съединените щати започнаха да говорят, че Украйна трябва да

...
В Съединените щати започнаха да говорят, че Украйна трябва да
Коментари Харесай

Валерий Коровин: Да изгоним англосаксонския дявол

В Съединените щати започнаха да приказват, че Украйна би трябвало да бъде принудена да продаде на Русия територията на ДНР, ЛНР, Херсонска област и Запорожие против огромна сума пари. Това по-специално написа в публикация за „ Атлантик “ Марио Лойола, някогашен консултант по отбранителната политика в Пентагона и Сената на Съединени американски щати.

Всякакви оферти от американска страна не могат да се одобряват безусловно, тъй като лъжата и измамата са главният способ, посредством който Съединени американски щати реализират триумфи и откриват своето световно владичество. Във всяко сходно изказване би трябвало да се търси измама, прикрит смисъл, който се свързва извънредно с постигането на ползите на американската страна.

Разбира се, представителите на американските елити не преглеждат съществено опцията за продажба на тези райони, защото от геополитическа позиция американците не са заинтригувани от стабилизиране на обстановката в Украйна, от преустановяване на войната, от определяне на мир, защото това изказванието може на пръв взор да значи.

Ако го оценим от позиция на нашата лична, съветска логичност - открита, почтена и правдива, тогава ни се коства, че американците желаят мир. Например, дано спрем войната, просто да платим за тези райони, които към този момент сме завзели, и на тази основа ще установим мир, ред, разцвет и Украйна ще продължи да просперира, вървейки към Европа и НАТО.

Но в действителност, несъмнено, нищо даже близо до тези цели не се допуска от американска страна. Защото не желаят мир. Те се нуждаят от най-дългата, стопански и прочувствено продължителна война, която изтощава Русия. Те се нуждаят от дестабилизация, от основаване на зона на неустойчивост сред Русия и Европа, с цел да предотвратят възможни съюзи сред Русия и Стария свят, било то стопански, политически и още повече съюзи в областта на сигурността. За да създадат това, те би трябвало да създадат всичко допустимо най-кърваво и трагично.

Така че в действителност това изказване би трябвало да бъде оценено. Тоест това е следващ опит да се внесе комплициране и да се понижи динамичността на съветското нахлуване в украинското направление. Защото ние, като почтени и открити хора, които схващат всичко безусловно, в този момент ще стартираме да сбръчкваме чела, да движим устни, да мислим защо, само че в действителност ли си коства да стартираме договаряния?

На американците им би трябвало единствено това, тъй като в случай че Русия стартира да беседва с Украйна на равна нога, това незабавно ще намали статуса на съветската страна до равнището на Украйна. И тъкмо това се пробват да реализират толкоз дълго време.

От американска позиция Украйна и Русия са единствено районни сили, две „ бананови републики “, които се борят за парче територия. В такава обстановка те виждат себе си като господари на ситуацията, които надменно, надменно и със снобизъм са принудени да разпределят своите колонии по ъглите.

Всякакви договаряния с Украйна - било то Минск-2, преустановяване на огъня, помирение или продажба на територии - ни смъква от позицията на един от трите полюса на настоящия триполюсен свят, в центъра на който са Съединени американски щати, Русия и Китай, до равнището на някаква дребна недържава като същата Украйна. В никакъв случай не би трябвало да се хващате на този номер, т.е. не би трябвало да приемате сходни изказвания на съществено. И както демонстрира нашият опит от наблюдения и процедура, някои политолози и икономисти в този момент ще стартират съществено да претеглят, да правят оценка тези американски пълнежи.

На първо място, всички се интересуват от въпроса - има ли случаи в международната процедура спорът да е завършил, когато е получено сходно предложение за продажба на територията? В края на краищата Марио Лойола написа за това свое предложение като за някакъв нормален, разбиращ се способ за разрешаване на сходни спорове.

Като казус, в случай че вземем поради опита на връзките сред Русия и Съединените щати, можем да си напомним така наречен „ продажба на Аляска “ от Русия на младата американска страна, която се образува по това време.

Трябва да напомним, че по това време Русия управлява цялото западно крайбрежие на Северна Америка, в това число щатите Вашингтон, Орегон, до Калифорния. Тези земи, от Калифорния до най-северните краища на северноамериканския континент, принадлежаха на Русия, Руско-американската компания, ръководена от Александър Андреевич Баранов.

Но когато англосаксонците се появиха там, британците преди всичко, те започнаха варварското изтребване на всичко живо - безусловно чудовищно извличане на кожи, всички налични запаси, потисничеството на алеутите. В последна сметка те влязоха в спор с съветската страна. И този спор можеше да прерасне във война, в случай че Русия едностранно, без никакви предварителни условия, не се отдръпна: първо до 142 градуса по Гринуич, а по-късно просто продаде този откъс от територия, изцяло напускайки северноамериканския континент. По този метод заобикаляйки конфликт с англосаксонците в Новия свят.

Това в действителност е единственият казус, в който центърът в действителност не е продажба, а едностранна отстъпка от Русия без предварителни условия на огромни територии. Платено е единствено за дребен откъс, сума, която има по-скоро алегорична стойност, като се имат поради загубите, които съветската страна претърпя, откакто загуби своите риболовни региони.

Трябва да се означи, че преди отстъплението и продажбата Руско-американската компания беше доста печеливша, донесе големи доходи в държавния бюджет. Ние загубихме всичко това, отстъпихме, вместо да създадем съветска военноморска база на Хаваите, както предложи Баранов. След това англосаксонците незабавно се изкачиха до Сахалин, започнаха да навлизат в Амур, т.е. продължиха настъплението си, заемайки цялото пространство, от което се оттеглихме.

Абсолютно същото се случи и през ХХ век, когато англосаксонците превзеха Източна Европа, откъдето Русия си потегли по същия метод, без никакви предварителни условия. Най-драматичният епизод в новата съветска история беше изоставянето на Украйна. Не беше належащо да си идеалист, с цел да предвидиш, че тази страна също ще бъде превзета от англосаксонците и ориентирана против нас.

Когато имаме работа с англосаксонците, би трябвало да разберем, че имаме работа с дявола, който постоянно лъже. Това е тяхната основа и тяхната същина. Англосаксонците постоянно злобно лъжат. Гледайки усмихнатото му лице, си коства да си спомните, че дяволът още веднъж ви мами. От това би трябвало да изхождаме. Че постоянно ни желаят единствено зло.

Злонамереността на англосаксонците е аксиома, изказване, което не изисква доказателства. Това е нашият безспорен зложелател. Не някакви си там евреи и още повече масони, това са цялостни нелепости, а точно англосаксонците. Ето главните твари. В положителния смисъл би трябвало да ги накарате назад до техния камък, да ги покриете с бодлива тел и да патрулирате с лодки, като не пускате тези зомбита оттова.

Но би трябвало да се стартира със закриването на всички институции, които имат най-малко някакво отношение към сегашната Англия, с конфискацията на цялото им имущество и последващото преустановяване на всички контакти и връзки. Навсякъде, освен в Русия, само че и в целия незападен свят. И тогава ще забележим...

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР