В Съединените щати започна първото заседание на новия Конгрес. официално

...
В Съединените щати започна първото заседание на новия Конгрес. официално
Коментари Харесай

Републиканците поемат контрола върху Камарата на представителите в САЩ


В Съединените щати стартира първото съвещание на новия Конгрес. публично поеха контрола върху Камарата на представителите и по този начин сложиха края на 4-годишния интервал, в който направляваха Долната Камара.
Камарата на представителите е под контрола на републиканците
Снимка: bTV

Републиканците получават председателския пост на Камарата и управлението в основни комисии. Така те ще могат да блокират основни законодателни начинания на президента Байдън в оставащите две години от мандата му. Демократите резервират контрола върху Сената.

На първото заседение на 118-тия Конгрес новоизбраните членове се заклеват. Сред тях и рекорден брой дами – 149. Сред новите конгресмени е и републиканецът Джордж Сантос, който призна, че е излъгал гласоподавателите си, че е приключил лицей и е работил в две огромни банки.

От през днешния ден долната камара ще е с нов ръководител от републиканската партия, която има нежно болшинство. Това към този момент основава проблеми на водача на консерваторите Кевин Маккарти, който не може да си обезпечи нужните гласове, с цел да бъде определен за ръководител.

„ Горд съм да разглася, че ерата на еднопартийното ръководство на демократите във Вашингтон завърши “, съобщи Маккарти, водач на републиканците в Камарата на представителите.

Петима от членовете на републиканската партия, подкрепящи Доналд Тръмп, към този момент обявиха, че няма да гласоподават за Маккарти.

„ Мисля, че можем да се оправим по-добре. Точно в този момент имаме потребност от ново водачество “, сподели Мат Гейц, конгресмен от републиканската партия.

Маккарти сподели, че няма да се откаже от председателския пост. Републиканците дадоха поръчка, че измежду целите им отпред на Камарата ще бъдат следствия против президента Байдън и фамилията му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР