В Съединените щати за първи път от 50 години няма

...
В Съединените щати за първи път от 50 години няма
Коментари Харесай

Китай оставя САЩ без панди в зоопарковете за първи път от 50 години насам

В Съединените щати за първи път от 50 години няма да останат панди, всички зоопаркове в страната към този момент са ги изпратили или скоро ще ги изпратят в Китай, заяви организация " Блумбърг ".


На 28 септември китайският външен министър Мао Нинг направи изказване, че три панди от зоопарка във Вашингтон ще се приберат вкъщи, заяви РИА Новости. " Пандите Мейсян, Тиантян и Сяо Цидзи, които краткотрайно обитават в Националния зоопарк във Вашингтон, ще бъдат върнати в родината си в края на тази година в сходство с авансово избрания период ", съобщи дипломатът.

Китай не възобнови контракта, по силата на който пандите живееха в Съединени американски щати и реши да вземе животните назад. Животните бяха взети чартърен от зоологическата градина във Вашингтон от 2000 година насам. През април Китай към този момент беше взел от зоопарка в Мемфис огромната панда Я Я, която беше предоставена на страната като делегат на благосклонност. Очаква се до края на идната година други два зоопарка в Съединени американски щати - Атланта и Сан Диего - също да изпратят в Китай своите локални панди.

Решението провокира упреци към КНР от страна на американските медии, които видяха в този ход политическа позиция. Журналистите пожелаха на пандите " всичко най-хубаво ", като прибавиха, че " американското другарство наподобява към този момент няма значение " за китайския президент Си Дзинпин./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg