В Съединените щати все повече се разгаря скандалът около разговора

...
В Съединените щати все повече се разгаря скандалът около разговора
Коментари Харесай

Разсекретиха документи, уличаващи Доналд Тръмп в политически натиск

В Съединените щати от ден на ден се разгаря абсурдът към диалога на президента Доналд Тръмп, в който той моли украинския президент Володимир Зеленски да проверява политически конкурент – синът на демократа Джо Байдън, който е и главния претендент за президентските избори от Демократическата партия през 2020 година.
Снимка: Reuters
Беше разкрит и сигнала, от който потегли следствието. Той е направен от чиновник на тайните служби, чиято идентичност остава в загадка.

Според отчета след телефонния диалог сред Тръмп и Зеленски е имало опити от високопоставени представители на Белия дом да блокират достъпа до записа и до формалната стенограма.

Доналд Тръмп: Демократите ме упрекват в неща, които вършат те самите „ Смятам, че някои диалози сред президенти на самостоятелни страни не следва да бъдат оповестени ”, съобщи украинският президент
Междувременно Тръмп и Зеленски се срещнаха в Ню Йорк и дружно отговаряха на въпроси на публицисти. Те разясниха тематиката и бяха сбити в отговорите си.

Снимка: Reuters
„ Ето ни с президента на Украйна. Той ме направи по-известен в сравнение с аз него”, съобщи Тръмп.



По-късно в „ Туитър” американецът написа: „ Демократите се пробват да разрушат Републиканците и всичко, което отстояват. Дръжте се, играйте тяхната игра и се борете с всички сили. Залогът е Америка!”.



А украинският му сътрудник съобщи, че избира срещи по малкия екран, в сравнение с по телефона. Зеленски изясни, че е имал прекрасен телефонен диалог с Тръмп и акцентира, че от стенограмата излиза наяве, че няма оказан напън.
Снимка: Reuters
В камарата на представители по тематиката изслушаха и Джоузеф Макгуайър, който сега оглавява националното разузнаване. Той отхвърли да е осведомен, кой стои зад жалбата.

Въпреки това съобщи, че макар анонимността на подателя, той е работил законно и е " направил вярното нещо ". Изслушването на Макгуайър продължи няколко часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР