В Съединените щати вчера изпробваха за първи път система за

...
В Съединените щати вчера изпробваха за първи път система за
Коментари Харесай

В САЩ изпробваха за първи път система за предупреждение при извънредни ситуации

В Съединените щати през вчерашния ден изпробваха за първи път система за предизвестие на популацията при изключителни обстановки като набези, съобщи Ройтерс.

Федералната организация за ръководство на изключителните обстановки изпрати в 14.18 ч. (21.18 ч. българско време) на телефоните на клиентите на американските мобилните оператори текстово известие, в което уведоми, че това е единствено тест и не е належащо предприемане на дейности. Милиони американци бяха известени, че са получили специфичен есемес със звуков сигнал с висок звук и специфична осцилация.

Две минути по-късно бе излъчено настрана фиктивно предизвестие за паника по малките екрани и радиостанциите в Съединени американски щати.

Според оценки на управляващите повече от 225 милиона мобилни телефони и други устройства като "умни " часовници - или към три четвърти от всички - са получили сигнал за паника.

Тестът бе най-коментираната тематика от американските консуматори в Туитър през вчерашния ден. Повечето консуматори се оплакаха от системата или си правеха майтапи.

"Клинтънови идват! " или "Подавам оставка! Не са нужни дейности ", "промениха " текста на предизвестието някои шегаджии, насочвайки своя комизъм против президента Доналд Тръмп.

Тъй като не всички клиенти на мобилните оператори получиха есемеси, някои показаха безпокойствие, че може да не бъдат предизвестени при положение на изключителна обстановка.

По-рано през вчерашния ден федерален арбитър в Ню Йорк отхвърли иск на трима локални поданици да блокира теста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР