В Съединените щати в 16 щата се проведоха първични избори

...
В Съединените щати в 16 щата се проведоха първични избори
Коментари Харесай

Във вторник в САЩ определиха президента: Изборите може да не се провеждат

В Съединените щати в 16 щата се организираха първоначални избори за Републиканската и Демократическата партия по едно и също време. Тръмп и Байдън излязоха спечелили.

Супер вторник

Първичните избори, които се организираха предишния вторник в 16 американски щата - първичните избори на Републиканската и Демократическата партия - както се очакваше, разкриха явни спечелили.

Бившият президент Тръмп завоюва във всички щати като се изключи Върмонт: неговият противник в лагера на републиканците Ники Хейли завоюва там.

Байдън също завоюва на всички места като се изключи един конгресмен регион: настоящият президент не завоюва болшинството от гласовете в Американска Самоа, дребна територия на Съединени американски щати в южната част на Тихия океан. Но това не прави нищо нито за Байдън, нито за Тръмп.

" Тръмп и Байдън честват победи в Супер вторник, които ги приближават до номинацията ",

– написа Associated Press.

Националните конвенции на Републиканската и Демократическата партия, които публично ще предлагат претендентите за президент на партиите, няма да се проведат до лятото.

По време на сегашния супер вторник обаче, както се назовава миналото гласоподаване в Съединените щати, претендентите за президент и от двете партии в действителност бяха дефинитивно избрани.

Като част от първичните избори и събранията в Съединени американски щати, това беше най-важният ден преди действителното гласоподаване за президентската номинация през ноември. Супер вторник е огледало на бъдещите президентски избори.

" Байдън и Тръмп вървят непреклонно към номинациите си за реванш за Белия дом през ноември ",

– отбелязва в тази връзка The New York Times.

За да е цялостна картината, би трябвало да се означи, че по време на предварителните избори в 16 щата гласоподавателите избраха освен тези, които желаят да предлагат за президент.

Някои щати също избират кой да се кандидатира за губернатор или сенатор от техния щат, както и за длъжността областен прокурор.

Но, несъмнено, цялото внимание е ориентирано най-вече към това кого републиканците и демократите имат намерение да предлагат за претенденти за президент. Това е същността на Супер вторник, по този начин да се каже.

Важен подтекст

Вълнението към тези огромни първоначални избори не може да скрие главния им резултат. И това се крие във обстоятелството, че американската „ дълбока страна “ не съумя да сложи преграда пред напредъка на Тръмп към президентските избори през ноември, които той най-вероятно ще завоюва.

Гласуването в Супер вторник се организира в подтекста на това, че Тръмп най-сетне преодоля трудността на Върховния съд, който ден преди този момент разреши на Тръмп да взе участие в президентските избори. По-точно Върховният съд на Съединени американски щати забрани на обособени щати да попречват Тръмп да взе участие в изборите.

С единомислещо решение на всичките девет съдии Върховният съд най-сетне анулира решението на най-висшия съд на Колорадо, който през декември реши да блокира Тръмп от изборите.

Още при започване на февруари членове на Върховния съд показаха съществени подозрения по отношение на законността на решението на съдиите от Колорадо. Сега решението е дефинитивно и Тръмп просто би трябвало да оцелее до изборите през ноември.

На всички е ясно, че офанзивата против Тръмп в Колорадо е измама на „ Вашингтонското тресавище “, което се опита и се пробва да спре Тръмп благодарение на правосъдната система.

Ако не беше последното решение на Върховния съд по Тръмп против Колорадо, Тръмп нямаше да може да гласоподава в Супер вторник и нямаше да завоюва първичните избори. Продължаването на присъединяване на Тръмп в президентската конкуренция би било безсмислено или най-малко извънредно мъчно.

Следователно натрапените усмивки на Байдън по отношение на неговата „ безапелационна победа “ на първичните избори в действителност прикриват съвсем животинския му боязън от идното му проваляне на президентските избори през ноември. Просто казано, няма значение, че Байдън завоюва първичните избори, значимото е, че Тръмп се кандидатира.

Фокусът не съумя

Тръмп имаше някаква теоретична опасност в личния си републикански лагер. Това е Ники Хейли, която де факто играеше на страната на демократите. Дори предизборната й акция беше финансирана от обичайни донори на Демократическата партия.

Истаблишмънтът я смяташе за допустима подмяна на Тръмп. Хейли, борейки се за Белия дом, напълно намерено мина към демократите и разчиташе на тяхната поддръжка, макар че към момента се назовава претендент на републиканците.

Но този трик на естаблишмънта, който се опита да спре Тръмп благодарение на личните си съпартийци, се провали. Хейли се очерта като явен новобранец в първичните избори, които се организираха до момента в разнообразни щати.

Тя към момента може единствено да се надява, че естеблишмънтът някак ще изхвърли Тръмп от президентската конкуренция. Историческият казус на отстраняването на президента Кенеди не е анулиран. И тогава Хейли може да стане единственият републикански претендент.

Но даже и в този случай, съгласно американски специалисти, шансът за нея е дребен, защото в случай че Тръмп напусне по една или друга причина, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис и предприемачът Вивек Рамасвами, който преди този момент се кандидатира за президент като републиканец дружно с Тръмп незабавно излизат на напред във времето.и Хейли, само че отдръпнаха кандидатурите си заради явното преимущество на Тръмп.

Освен това и двамата по-късно се оповестиха в поддръжка на Тръмп. Така че, в случай че нещо се случи с Тръмп преди изборите, същинската борба за републиканската номинация ще се разгърне сред съдружници и съидейници - ДеСантис и Рамасвами. А Хейли наподобява се преглежда от огромна част от републиканския електорат като изменник.

Самотен Байдън

След като здравната комисия неотдавна разгласи Байдън за „ кадърен за работа “, стана ясно, че демократите имат празна пейка и че Байдън въпреки всичко ще се кандидатира за поста.

Кампанията на Байдън сега доста наподобява на марша на римски легионери, наказани на гибел за някакво нарушение. „ Поздравяват ви отиващите на гибел “, споделиха обречените, минавайки около трибуната на императора.

„ Този, който е жертван да загуби, се кандидатира на изборите “, това е вярното нещо, което споделя Байдън.

Все още се носят клюки, че истаблишмънтът може да номинира Мишел Обама или Хилъри Клинтън на мястото на Байдън. Вярно е, че Мишел Обама преди малко разгласи, че макар слуховете не желае да се кандидатира за президент.

А за Хилари Клинтън несистемната американска преса написа, че тя доста би желала да отиде в Белия дом. Бил Клинтън също желае това.

Но към този момент семейство Клинтън не е оповестило сходно желание. От което можем да заключим, че самотата на Байдън по пътя към провалянето се изяснява с битката за власт в лагера на демократите.

И също така евентуално всеки евентуален претендент от Демократическата партия схваща, че излизането на кръга с Тръмп е безсмислено: той по този начин или другояче ще го победи. Който и да се опълчи на Тръмп, успеха му през ноември наподобява неоспорима. Отново, в случай че няма дежавю а ла „ братя Кенеди “.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5438 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед13289Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед20765Доц. Александър Сивилов: Ако не се направи нещо доста бързо, Европа ще се разпадне стопански!Алтернативен Поглед41420Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед53767Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед378358Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед161586Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед125393Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117977Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102801Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев35748Националният празник на българския народ и освирканата власт Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР