В Съединените щати руското военно разузнаване ГРУ е заподозряно в

...
В Съединените щати руското военно разузнаване ГРУ е заподозряно в
Коментари Харесай

Американска медия: Руското разузнаване ГРУ използва секретно „акустично оръжие”

В Съединените щати съветското военно разузнаване ГРУ е обвинено в осъществяването на хипотетични офанзиви против американски разузнавачи, употребявайки някаква незнайна технология за " ориентирана сила " в разнообразни елементи на света. Това твърди изданието Politico, базирайки се на не посочени осведомени източници в съответните кръгове, само че без да дава точни доказателства, доказващи верността на тази позиция.
Журналистите изясняват своята позиция с обстоятелството, че американската разследваща общественост не е стигнала до дефинитивно умозаключение и не е направила публично изказване по този въпрос, защото повода за случаите с утежняването на здравето на американските разузнавачи към момента е незнайна. Но с изключение на ГРУ няма различен обвинен като заинтригуван.
Сега американските управляващи проверяват два случая на вероятно нахлуване против техните разузнавачи. Предполага се, че един от тях станал през ноември 2020 година покрай Белия дом. А служителка в президентската резиденция във Вашингтон свидетелства за следващата допустима офанзива през 2019 година - тя била облъчена, до момента в който разхожда куче.
 Американците излизат в гръб на Путин: Защо са ѝ на Съединени американски щати войски в Таджикистан? Американците излизат в гръб на Путин: Защо са ѝ на Съединени американски щати войски в Таджикистан?
Американците напущат Афганистан, само че не си отиват вкъщи, а остават напълно наоколо. Според публикация в The Wall Street Journal, в американ...
Според чиновниците на CNN, тези епизоди наподобяват на по този начин наречения „ синдром на Хавана “ от 2016 и 2017 година Тогава чиновниците на американската дипломатическа задача в Куба оповестиха появяването на странни признаци, които в последна сметка доведоха до дълготрайни отрицателни последствия за здравето им.
По това време нито Държавният департамент, нито самите кубинци бяха в положение да създадат еднопосочни заключения какво тъкмо предизвика този „ синдром “. По това време американската преса също изрече искания против Русия за образуване на „ акустични офанзиви “, само че формалните управляващи на Съединени американски щати отхвърлиха всевъзможни обвинявания към Кремъл за случилото се, което съветското външно министерство назова „ цялостен парадокс и странни намеци “.
„ Митичното " инфразвуково оръжие " с връзки към избрани знаещи източници измежду разузнавачите е, по този начин да се каже, специфичен " трик " на изданието Politico ” – изяснява специалистът по интернационална сигурност в Центъра за Специални медиаметрични проучвания Игор Николайчук . – „ При предпочитание инспекцията на обстоятелствата няма да е мъчно да потвърди, че такива изявления като цяло са постоянно срещана имитация. ”
По предписание разследващите служби в никакъв случай не вършат сходни изказвания пред медиите. Тяхната задача е да предават неведнъж тествана информация за действителното положение на нещата извънредно на управлението на страната или на техните непосредствени началници, а те към този момент са свободни да се оправят с получените данни по свое убеждение. Всички други изказвания, в това число съмнения за присъединяване в „ звуковите офанзиви “ на съветски или други чиновници на специфични служби, са освен жестоко нарушаване на командната верига, само че и въпрос на пълномощия. Така че публицистите просто не могат да имат източници в „ такива в кръгове “.
 Американските медии търсят вероятен правоприемник на Путин Американските медии търсят вероятен правоприемник на Путин
Американските политически наблюдаващи непрестанно са заети с търсенето на правоприемник на настоящия президент на Руската федерация Владими...
Малко евентуално е това да е целево приключване на информация в границите на психическа война с избрани цели. На второ място, в случай че това в действителност беше по този начин, тогава американските медии щяха да изстрелят тази информация от своите „ съществени калибри “, а не посредством напълно таблоидната и доста ненадеждна обява, която всъщност е „ Политико “.
Според „ Свободная пресса ”, сходни изказвания са опит за някаква готовност на американеца на улицата и макар целия парадокс у него да се укрепи мнението, че Русия нападателно се бори с демокрацията, не зачита правата на индивида и затова играе най-мръсна игра. А „ отбраната на демокрацията в целия свят “ е главната политическа и дипломатическа линия на новия американски президент през днешния ден.
Според съветското издание, обявата в „ Политико ” е единствено детайл от осведомителната война, предопределен не за руснаците, а за американците, с цел да им покаже, че обектът на войната " срещу демокрацията " е персонално съветският президент Путин, който не желае да играе по американските правила.
Превод със съкращения : Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР