В Съединените щати продължава частичното блокиране на правителството. Заради кризата

...
В Съединените щати продължава частичното блокиране на правителството. Заради кризата
Коментари Харесай

Американски семейства са в криза заради спряното правителство

В Съединените щати продължава частичното блокиране на държавното управление. Заради рецесията хиляди фамилии претърпяват тежък интервал, защото приходите им доста са намалели.

Шер Мужик живее в селцето Ноксвил, щата Вирджиния, където е избрала ролята на стопанка и се грижи за дребните им близнаци. Съпругът ѝ обезпечава приходите на фамилията с специалността си на правист, който работи за американското държавно управление. Той е на работа всеки ден от затварянето на държавното управление на 22 декември, само че не е ясно по кое време ще вземе заплата. Това слага фамилията му в тежка обстановка.
Шер Мужик, гражданин на щата Вирджиния: Ще се наложи да вземем заем. Ще се наложи да използваме кредитните си карти. Ние в действителност не желаеме да сме в тази обстановка. Ние сме работещи хора, изкарваме си заплатите, плащаме си сметките, грижим се за децата си.
Двете дечица вървят на детска градина, която коства 1000 $ на месец. Шер е мощно обезпокоена, че запасът им от средства може да покрие разноските за два месеца, без заплатата на брачна половинка ѝ. Засега тя е взела ограничения - пести от всичко, като се изключи най-необходимото. Замразени са всички поправки вкъщи и на колата.
Шер Мужик, гражданин на щата Вирджиния: Не е за поверие, че работим толкоз доста, с цел да можем да осигурим обучение и комфорт за фамилията си и най-после се озоваваме в обстановка да се чудим дали ще можем да си платим сметките, да изпратим децата на градина, въобще - по какъв начин ще се измъкнем от това!
Съпругът на Шер е един от общо 800 000 души, работещи към федералните служби и структури, наранени от блокирането. То към този момент е най- продължителното в американската история. Той е бил измежду протестиращите във Вашингтон недоволни от обстановката чиновници, които настояха за решение на казуса.
Шер Мужик, гражданин на щата Вирджиния: Държавата би трябвало да е за това да поддържа елементарните американци. Не за това, което се случва във Вашингтон. Не за разделянето, към което ни тласка Тръмп. Трябва да се обърнем към съседите си, към приятелите си и да се върнем към американския метод на живот.
Засега няма признаци за бърза развръзка на рецесията във Вашингтон. Затова Шер към този момент обмисля вид със заем - ще са принудени да го вземат, в случай че брачният партньор ѝ остане още малко без заплата. Спорът сред демократите в Конгреса и Белия дом породи поради настояването на президента Доналд Тръмп да бъдат отпуснати 5,7 милиарда $ за създаване на стена по границата с Мексико. Демократите обаче отхвърлят. Затова бюджетът на държавното управление, както и на стотици хиляди семейства, остава да чака момента, в който двете страни ще намерят компромис, а хората като Шер и брачният партньор ѝ ще си отдъхнат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР