В Съединените щати, на аукциона Mecum е поставено за продажба

...
В Съединените щати, на аукциона Mecum е поставено за продажба
Коментари Харесай

Продават невероятен Ford Mustang /снимки/

В Съединените щати, на аукциона Mecum е сложено за продажба купето Ford Mustang Shelby GT500 Super Snake от 1967 година. Този 50-годишен автомобил към момента удивлява със характерностите си и несъмнено може да бъде наименуван най-впечатляващият типичен Мустанг.
Shelby GT500 Super Snake е издигнат в единствен образец. На външен тип той не се разграничава от Mustang GT500 от тези години. Но под капака му се крие спортен седемлитров V8 мотор от именития Ford GT40.
Този мотор развива 520 к. с. и работи дружно с 4-степенна ръчна скоростна кутия. За информация: тъкмо същата мощ има и актуалната топ версия на Ford Mustang Shelby GT350.
На тестванията Ford Mustang Shelby е достигнал скорост от 273 км / ч. Разбира се, с цел да може колата да издържи на такива скорости, е било конфигурирано ново пружинно окачване и усъвършенствани спирачки.
Карол Шелби е възнамерява да пусне лимитирана серия от 50 екземпляра Форд Мустанг Shelby GT500 Super Snake, само че по-късно се отказал. Факт е, че цената на колата е щяла да бъде Щатски долар 7 500, т.е. по-висока от тази на Corvette и Porsche 911 от същия интервал.
Сега този неповторим Ford Mustang е доста по-скъп. Очаква се той да бъде продаден за няколкостотин хиляди $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР