В Съединените американски щати е задържан заподозрян за убийството на

...
В Съединените американски щати е задържан заподозрян за убийството на
Коментари Харесай

13 г. по-късно: Благодарение на парче пица, задържаха убиеца на 4 жени

В Съединените американски щати е арестуван обвинен за убийството на четири дами, чиито тела бяха открити на плажа преди 13 години.

Полицията в Ню Йорк арестува 59-годишния проектант Рекс Хойерман, който е упрекнат в поредност от убийства през 2009 и 2010 година на плажа Гилго, южно от Лонг Айлънд. Той е обвинен в бийството на Мелиса Бартелеми, Меган Уотърман и Амбър Костело.

Той може да е забъркан и в гибелта на Морийн Брейнард-Барнс през 2007 година, само че към този момент в този случай той е единствено основният обвинен. Рекс Хойерман е задържан без гаранция, написа CNN.

През 2010 година следователите започнаха да търсят жена на име Шанън Гилбърт. Именно тогава на плажа били открити телата на жертвите на обвинените. Тялото на Гилбърт е намерено година по-късно, само че тези събития по никакъв метод не са свързани - тя умряла вследствие на акцидент.

Всички дами, за които се твърди, че е умъртвил Рекс Хойерман, са били секс работнички и той ги е намерил благодарение на услугата за разгласи Craigslist.

През 2011 година до същия плаж бяха открити фрагменти от още 9 тела, в това число дете и транссексуална жена, само че полицията също не вижда връзка с тези убийства.

Разследването продължи към 13 години. Ситуацията стана резонансна и журналистът от New York Magazine Робърт Колкър написа книгата „ Изчезналите девойки “, която съвсем незабавно се трансформира в бестселър. Лиз Гарбус екранизира книгата за услугата Netflix и има доста подкасти и публикации, отдадени на този случай.

През 2022 година, когато никой не очакваше това, имаше пробив в следствието. Друг проверяващ екип, включващ представители на окръг Съфолк, полицията в Ню Йорк и ФБР, се зае с повторна инспекция на доказателствата.

След това потеглиха по следите на Рекс Хойерман, тъй като той има остарял камион Chevrolet Avalanche. Абсолютно същия, както беше обявено по-рано от очевидци на мястото на престъплението.

За да комуникира с жертвите, килърът е употребявал телефони за еднократна приложимост, с помощта на които също е било допустимо да се откри, че позвъняванията идват от региони, които са свързани със обвинения.

В новата версия на следствието се споделя още, че Рекс Хойерман е основал подправени интернет сметки, с цел да търси нецензурен материали, както и фрагменти от изтезания, само че една от главните цели е да се следи следствието на случая на плажа Gilgo.

Основното доказателство станало парче пица, изхвърлено от архитекта. Взели му ДНК и я сравнили с ДНК-то на обвинения - в един от ютените чували, в които било увито тялото на жертвата, била открита косата му през 2010 година След 13 години митохондриалната ДНК от косата съответствува с тестът от парче пица на Хойерман.

„ Най-накрая пристигна денят, когато някой с толкоз зло сърце, който умъртви почтени хора в разцвета на силите им, унищожи младите им животи, ще бъде измамен под отговорност “, разяснява случая губернаторът на Ню Йорк Кати Хокул.

Самият Рекс Хойерман не признава виновността си.

GlasNews

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР