В съдебната власт се случва тоталитарен преврат, те не уважават

...
В съдебната власт се случва тоталитарен преврат, те не уважават
Коментари Харесай

Гешев: Искането за свалянето ми е опит за тоталитарен преврат, готвят се за подобие на кървави чистки

В правосъдната власт се случва тоталитарен прелом, те не почитат разделянето на управляващите. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев преди разискването от Висшия правосъден съвет на второто искане за отстраняването му. Според Гешев зад офанзивата против него стои " въздействието на партия ГЕРБ ".

" Това е опит за завладяване на правосъдната власт и е тоталитарен преврат от хора, които са безпринципни, които не почитат разделянето на управляващите и Конституцията, разделянето сред администрация и политически кабинети. " Независимо какви политически стихии има, държавната администрация би трябвало да работи безупречно. Те приказват и се готвят за нещо, което наподобява на кървави чистки, индикация на тоталитарна принуда, може би. Хора, които да обезглавят институциите и да подчинят прокурори, съдии и следователи на нелегитимни, политически и олиргахични ползи. Но това може да стане единствено през труповете на хората, които са починали, с цел да съществува тази страна. Тук става дума за европейски, морални и етични полезности на българите ", уточни основният прокурор. „ В момента желаят правосъдната система, скоро ще желаят и президента, който в този момент назовават с най-различни времена “, добави той.

Според него сега няма право, а сталинизъм. „ Това е персонална оценка, на която имам право съгласно българската Конституция. Вие не ме харесвате. Добре, само че това ли е най-важният проблем сега? “, попита той. Според него актуалният миг е исторически за правосъдната власт. „ Няма да се откажем от тази задача - нито аз, нито честните български магистрати. Само делата имат значение, думите очевидно са се обезценили. Ако не се постави завършек на превзетата страна, наглостта също няма да има край “, сподели той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР