В съдебна зала бяха доведени д-р Ненко Василев, Пламен Коларов,

...
В съдебна зала бяха доведени д-р Ненко Василев, Пламен Коларов,
Коментари Харесай

Съдът реши: Петимата обвиняеми по делото за източване на НЗОК остават за постоянно в ареста

В правосъдна зала бяха доведени доктор Ненко Василев, Пламен Коларов, доктор Веселина Николова, Златка Бързашка и доктор Ростислав Костадинов.

 

От юли предходната година до момента обвинените в съучастничество съставили публични документи с погрешно наличие за определяне на помощни средства за близо 7500 пациенти, които са хора с увреждания. По този метод от бюджета на Здравната каса били източени над 700 хиляди лв..

 

Д-р Ненко Василев е шеф на фиктивно записания медицински център „ Медлайф “ със седалище в София и филиал в Пловдив.

 

Престъпната скица била реализирана, като в медцентъра са набирани данни за инвалиди, изготвяни са подправени протоколи с техните имена и са прибирани парите за скъпи консумативи, които обаче въобще не стигали до хората с увреждания.

 

Адвокатът на доктор Костадинов Стефан Петков твърди, че всички протоколи са в електронен тип, подписвани с електронен автограф, зад който не стои обаче обвиненият.

 

Районният прокурор Димитър Пехливанов означи, че чрез съставянето на тези протоколи обвинените са получили персонална полза в огромни размери.

 

Предстои да бъдат изискани запори от съда върху всички сметки, недвижими имущества и дружествени дялове, притежавани от обвинените.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР