В Съдебна палата започна първото заседание по делото за убийството

...
В Съдебна палата започна първото заседание по делото за убийството
Коментари Харесай

Майката на Евгения към мъжа ѝ и баща му: Кои сте вие да я убивате, не сте я родили и кърмили

В Съдебна палата стартира първото съвещание по делото за убийството на Евгения Чорбанова . През октомври предходната година тя беше оповестена за търсене от брачна половинка ѝ. Пред служителите на реда той обяснил, че дамата тръгнала на фитнес и не се прибрала. Месец по-късно тялото й беше открито в куфар край Перник .

Тази заран брачният партньор на жертвата Орлин Владимиров беше докаран в съда окован в белезници . Щом го видя, майката на Евгения Капка го запита " Щастлив ли си в този момент? " Мъжът не трепна, заяви " ".

Той е упрекнат за убийството на младата жена, само че беше притеглен към наказателна отговорност като физически причинител за съзнателно ликвидиране, само че в по-леката догадка на Наказателния кодекс, която планува затвор от 10 до 20 години . Баща му пък е упрекнат като негов помощник . Той авансово е знаел, че синът му възнамерява да убие брачната половинка си, и му е заречен да укрие тялото ѝ. Бащата е на независимост против парична гаранция от 5000 лева .
 
 Орлин Владимиров Булфото

„ Защо не ме погледнеш? Не смееш, тъй като знаеш, че си отговорен “, обърна се майка на Евгения към свекър си Пламен Владимиров, до момента в който съдът се бе отдръпнал на заседание.

През това време свекърът на Евгения, който е упрекнат като помощник на сина си, беше вперил взор надолу. " Ти си го подкрепил и си му дал всичко. Виновен си за всичко. Защо не пристигна да кажеш, че има проблеми ? Сега постави леке върху детето им за цялостен живот, да бъде без майка и с татко палач ", съобщи още Капка Чорбанова.

" Кои сте вие, та да убивате? Кой ви даде това право? Нито сте я родили, нито сте я гледали, нито кърмили . Един месец търсихме, а вие се вършиме на луди “, добави тя.

Софийски градски съд отхвърли да върне на прокуратурата делото за убийството за позволени нарушавания в обвинителния акт и насрочи делото за 17 януари. Адвокатите на Орлин и Пламен Владимирови желаеха и делото да бъде закрито за медиите , с цел да не бъдат изнесени в общественото пространство интимни детайлности от живота на жертвата и нейния брачен партньор.

Съдебният състав не откри и учредения да промени мярката за неотклонение на Орлин Владимиров от непрекъснат арест в по-лека, защото има заплаха той да се укрие или да повлияе на очевидци. Като частни обвинители бяха конституирани близки на жертвата, както и бяха признати гражданските им искове, измежду които и този на малолетното дете на Евгения .

Близки на убитата Евгения се събраха на митинг пред Съдебната палата , като по-голямата част от хората влязоха в постройката и застанаха пред правосъдната зала, в която Софийският градски съд гледа делото. Те упорстват за доживотна присъда както за Орлин, по този начин и за татко му.

Орлин и брачната половинка му живели в апартамент в София дружно с малолетния им наследник. Той бил ревностен и следял връзката на брачната половинка си посредством особено приложение, инсталирал и скрита камера в жилището им , разкриха от държавното обвиняване.
 
 Орлин Владимиров Булфото
На 13.10.2021 година сутринта обвиненият се срещнал в Перник с татко си и му споделил, че възнамерява да убие жена си. От него получил препоръки и уточнения за метода на осъществяване на действието и прикриване на следите. Около 14:30 часа на същия ден Евгения седяла в кухненския бокс на фамилното жилище, когато мъжът й минал зад нея и почнал да я души с ръце. Жертвата е пробвала да се измъкне и изпищяла, само че обвиненият я повалил на пода, като траял да я души, до момента в който се убедил, че я е умъртвил.

След това се обадил на татко си и му съобщил, че е направил убийството. Родителят дошъл пред жилището в София, спрял колата пред задния вход на блока  и сложил на ръцете си ръкавици. Двамата обвинени сложили натрупа на убитата жена в черен железен куфар , облепили куфара с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила.

В 16:50 часа бащата на Орлин изхвърлил куфара с натрупа на убитата в хвостохранилище наоколо до гр. Перни к. А Орлин изхвърлил мобилния телефон на убитата си брачна половинка до пешеходна алея наоколо до фитнес клуб. По-късно телефонът бил открит от очевидец.

След това той усърдно и поредно поддържал версията, че Евгения е отишла на фитнес, а по-късно щяла да се вижда с приятелки, само че не отишла на срещата. Междувременно е взел присъединяване и в издирването на брачната половинка си .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР