В съботния следобед предстои едно от най-лютите столични дербита –

...
В съботния следобед предстои едно от най-лютите столични дербита –
Коментари Харесай

ЦСКА посреща Славия, в опит да скъси дистанцията до лидерите

В съботния следобяд следва едно от най-лютите столични дербита – това сред ЦСКА и Славия. През годините двата отбора са правили страхотни мачове с добър футбол и доста напрежение. Неизменно обаче „ алените “ са тези, които стигат до крайната победа в последните години, като последния триумф на „ белите “ над отбора на от Борисовата градина датира от октомври 2011 година.

И двата тима влизат в този дуел на гърба на положителни резултати. „ Червените “ са с две следващи победи – над Етър с 4:0 и над Черно море във Варна с 2:0. Формата на „ белите “ обаче е още по-впечатляваща. Футболистите на Златомир Загорчич са в поредност от пет следващи мача без загуба в шампионата – 4 следващи победи и тъждество 1:1, в последния кръг, против Локомотив Пловдив.

За домакините няма да вземе присъединяване в срещата Жанио Бикел, който претърпя интервенция, се чака да бъде подготвен за срещата с Лудогорец след паузата за национални тимове. Неназован китайски клуб пък е показал интерес към бразилския бранител Жеферсон, само че повече изясненост ще има през зимния трансферен прозорец. От клуба обаче се оглеждат за непрекъснат заместител на Люпко Петрович, като се приказва за три огромни имена от чужбина. За момента старши треньор остава Милош Крушчич най-малко до зимната пауза.

Наставникът на Славия Златомир Загорчич се завърна в България в края на тази седмица и още веднъж води подготвителния развой, откакто трябваше да пътува, защото татко му умря. Вратарят на отбора Георги Георгиев пък получи първа повиквателна за националния тим след мощните си изяви под рамката на вратата на гостите и се изрече доста ласкаво за наставника Георги Дерменджиев. Двама футболисти на отбора от Овча Купел могат да изоставен през зимата и това са Ертан Томбак и Давид Муньос, защото и двамата не съумяха да намерят своето място в отбора на Славия. Димитър Велковски също е пред овакантяване, откакто не попадна даже и в групата на отбора за срещата с Локо Пловдив.

В класирането "червените " са 4-ти с актив от 28 точки, даокато Славия са 5-ти с 23.

Интригуващият конфликт е с начален час 17:30 часа и ще можете да го наблюдавате директно по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA . Срещата ще можете да следите минута по минута в GONG.BG .
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР