В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 20 май

...
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 20 май
Коментари Харесай

„Под гъбката“ на сцената в Театър ВЕСЕЛ

В съботния плакат на Куклен спектакъл ВЕСЕЛ на 20 май от 11:00 часа в читалище „ Искра ” във Велико Търново ще гостува театър на Държавен куклен спектакъл – Варна. „ Под гъбката “ е обичано заглавие за най-малките от афиша на варненските кукленици. То ще бъде показано за ценителите на кукленото театрално изкуство и на търновска сцена. Драматизацията и постановката по приказката на Владимир Сутеев са на Бианка Бенковска, сценографията и куклите – на Теменуга Станчева, а музикалната картина – на Светла Василева. За приключенията на госпожица Слънчева и господин Дъждовен описват актьорите Веселина Калчева и Иван Шумаров.


Г-ца Слънчева и господин Дъждовен непрестанно спорят кой е по-голям за цветята и децата – Слънцето или Облачето. Дори полянката са разделили на две – слънчева и дъждовна. На полянката на госпожица Слънчева е радостно, цъфтят цветя, животинки пеят и танцуват. Обаче на полянката на господин Дъждовен има гъбка, под която заслон от дъжда, а също и другар могат да намерят – дребното охлювче, пеперудката игрива, постоянно подскачащото гардже, страхливото зайче, хитрата лисана, глупавият вълк и огромната мецана. А какъв брой животинки могат да се скрият под една гъбка? И по какъв начин ли се побират? Всичко това ще разберете и научите във радостното представление-игра „ Под гъбката ”.
Проектът „ Съботни спектакли за фамилна аудитория “ на Куклен спектакъл ВЕСЕЛ се осъществя с общителната поддръжка на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „ Искра “ в остарялата столица. За спомагателна информация – 0878 790 549.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР