В събота вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде

...
В събота вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде
Коментари Харесай

В събота: Дъждове и захлаждане

В събота вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, в Източна България - сдържан. Минималните температури ще са сред 2 и 7 градуса, а дневните ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 4 и 9 градуса. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще се приближи до междинното за месеца.

Обявен е жълт код за интензивни превалявания в 4 области. Това са Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, обилни - по южното крайбрежие, където на обособени места е допустимо и да прегърми. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 7-9 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места преди обяд ще има превалявания от сняг, под към 1700 метра - от дъжд. След обяд преваляванията ще стопират, а над масивите в Западна България - и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа сдържан северозападен, по високите и открити елементи - мощен западен, вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градуса.

В неделя в низините и котловините ще доминира облачно и мъгливо време. Само на обособени места ще превали слаб дъжд. В планините и планинските региони ще има повече слънце. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от юг. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 3 и 8 градуса, а оптималните - сред 7 и 12 градуса.

В понеделник облачността над цялата страната ще се вплътни и в Западна България ще стартират превалявания от дъжд. Значителни по количество ще са в югозападните региони. Вятърът ще остане до сдържан, от юг-югозапад, и ще се задържи относително топло за първата половина от декември с позитивни минимални температури и оптимални в Централна и Източна България над 10 градуса.

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР