В събота времето ще се задържи облачно, съобщи Националният институт

...
В събота времето ще се задържи облачно, съобщи Националният институт
Коментари Харесай

Облачна и дъждовна събота

В събота времето ще се задържи облачно, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На доста места в Западна и Централна България с превалявания от дъжд, по-значителни в югозападните региони и Родопите. Вечерта от югозапад облачността ще стартира да се раздира. Ще духа слаб вятър най-вече от изток-североизток.
 
Минималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, а оптималните - сред 8° и 13°. В София минималната температура ще бъде 6°, оптималната – към 10°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за март. През деня ще се задържи съвсем без смяна, само че вечерта ще стартира постепенно да се покачва.
 
По Черноморието ще бъде облачно и на обособени места е допустимо да преръми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.
 
В планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1500-1700 метра - от сняг. Ще духа мощен вятър от юг-югоизток, който ще отслабне и след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 5°-6°, на 2000 метра - към 0°.
 
В неделя сутринта облачността ще е към момента забележителна, на обособени места в Западна България със слаби превалявания от дъжд. След обяд облачността ще се раздира и ще понижава. Вятърът ще е слаб от югоизток. Минималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, а оптималните - сред 10° и 15°.
 
В понеделник денят ще стартира с най-вече слънчево време. На места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури ще се покачат с два-три градуса. По-късно денем вятърът ще се усили, от югозапад ще се усили и междинната и висока облачност, ще стартират превалявания от дъжд.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР