В събота времето над западната половина от страната ще се

...
В събота времето над западната половина от страната ще се
Коментари Харесай

Утре максималните температури ще достигнат до 15 градуса

В събота времето над западната половина от страната ще се задържи слънчево и съвсем безшумно. Над Източна България ще бъде най-вече облачно, в обособени региони ще преръми дъжд. Към края на деня и там облачността ще стартира да се раздира и понижава. В Източна България ще продължи да духа слаб до сдържан, северен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в Лудогорието - малко по-ниски, в София - към 12°, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде облачно, основно по южното крайбрежие ще преръми дъжд. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа до сдържан, северен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 6° и 8°. Температурата на морската вода е 7°- 8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, само че ще отслабва.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Значителна облачност ще има над източните региони от Стара планина, както и над Странджа и Сакар, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан, северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 6°-7°, на 2000 метра - към нула.

В неделя над Западна България облачността ще се усили и тук-там ще превали слаб дъжд; ще духа слаб до сдържан, северозападен вятър. В Източна България ще е с раздрана облачност, съвсем без превалявания, с вятър от северната четвърт.

Температурите ще останат без основна смяна. В понеделник облачността ще е по-често забележителна. На места ще има и слаби валежи от дъжд, в планините над към 1800 м - от сняг. Вятърът ще е слаб, от източната четвърт. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се намалят, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР