В събота времето над страната ще бъде предимно облачно и

В събота времето над страната ще бъде предимно облачно и ...

Времето: Облачно и мъгливо, на места с валежи от дъжд.


В събота времето над страната ще бъде предимно облачно и мъгливо, главно в Югозападна България с превалявания от дъжд. В Източна България ще духа умерен югоизточен вятър. В сутрешните часове в западната част на Дунавската равнина, където температурите ще са между минус 2 и 1 градуса, ще има условия за поледици. В останалата част от страната минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, по морския бряг до 10-11 градуса. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, отново по-ниски в западната част на Дунавската равнина - между 3 и 6 градуса.

В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1700-1800 метра от сняг. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6 градуса, а на 2000 метра - около 1 градус.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър, преди обяд по южното крайбрежие - слаб от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12-13 градуса, приблизително колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На 5 декември слънцето ще изгрее в 07:42 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителността на деня е 09:09 часа.

Източник: manager.bg