В събота вечерта . Повечето от дроновете и ракетите бяха

...
В събота вечерта . Повечето от дроновете и ракетите бяха
Коментари Харесай

Лойд Остин категоричен: Ще продължим да браним Израел!

В събота вечерта. Повечето от дроновете и ракетите бяха свалени, преди да доближат израелска територия.

 

Съединени американски щати не са били известени авансово от Иран за нападението му против Израел и Вашингтон не търси спор с Техеран, уточни Пентагонът.

Израел е подложен на напън от съдружниците си да прояви въздържаност и да избегне ескалация на районния спор, до момента в който обмисля по какъв начин да отвърне на масираната иранска офанзива. Началникът на Генералния щаб на израелската войска посочи, че страната ще отговори на иранското нахлуване.

 

Остин беседва през вчерашния ден поотделно с бахрейнския престолонаследник и министър председател Салман бин Хамад Ал Халифа, с израелския министър на защитата Йоав Галант, с немския си сътрудник Борис Писториус и катарския министър на защитата Халид бин Мохамед Ал Атия. В тези диалози той изрично осъди нападенията на Иран и акцентира, че Вашингтон не се стреми към ескалация на спора, отбелязва Пентагонът.

" Въпреки че Съединени американски щати не се стремят към ескалация, ние ще продължим да браним Израел и американския персонален състав ", е показал Остин съгласно Пентагона. В диалога с Галант той е изразил поддръжка за защитата на Израел и е " удостоверил още веднъж стратегическата цел за определяне на районна непоклатимост ".

 

" Израел е този, който ще реши дали да предприеме ответни дейности против Иран или не ", разяснява представител на Пентагона пред публицисти по-рано през вчерашния ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР