В събота вечер Рохан Бопана и Матю Ебдън спечелиха титлата

...
В събота вечер Рохан Бопана и Матю Ебдън спечелиха титлата
Коментари Харесай

Шампион на Мастърс 1000 на 43 години


В събота вечер Рохан Бопана и Матю Ебдън завоюваха купата на двойки на Мастърса в Индиън Уелс след триумф с 6-3, 2-6, 10-8 над Уесли Колхоф и Нийл Скъпски.

Постижението не е изненада на фона на това, че двамата играха край в Ротердам и завоюваха купата в Доха в последните няколко седмици, само че постигнатото в Калифорния е историческо от позиция на индиеца.

На 43 години Бопана се трансформира в най-възрастния тенисист с купа от шампионат от категория Мастърс 1000.

„ Винаги е особено, когато постигнеш подобен връх, само че най-важното за мен постоянно е било да не преставам да играя тенис, тъй като имам вяра, че към момента мога да спечелвам огромни шампионати. Това е ключът в добавка към това да имам сътрудник като Мат. От началото си поставихме за цел да се състезаваме за продобиване на шампионатите от АТР 500 и Мастърс 1000, работихме крепко, с цел да достигнем това равнище “, разяснява Бопана, който преди 10 години доближи до рекордната си позиция №3 в международната класация.

„ Това е една от мощните ми страни, непрекъснатото намиране на способи за усъвършенстване, както самостоятелно, по този начин и с моя сътрудник. Изпратих известие на Даниел Нестор, скърбя, че усъвършенствах върха му “, добави Бопана през смях.

„ Много хубаво възприятие е. Щастлив съм, че реализирах нещо толкоз особено. Аз съм единственият тенисист, който съставлява Индия на това равнище и това ме кара да се гордея. Всеки път, когато ходя на шампионат и виждам индийското знаме е нещо, което ме изпълва с горделивост. Надявам се да продължа да го виждам на тура още дълги години. Получих много известия през тази седмица. Щастлив съм да покажа, че възрастта е единствено чисто, че към момента е допустимо. Най-голямата победа за мен е да вдъхновя другите, да видя, че мога да накарам някого да се усмихне “, сподели още Бопана, за който най-големият триумф досега бе финалът на US Open 2010, когато с Айсам ул Хак Куреши изгубиха от братя Брайън.

Той има и купа от Шлема при смесените двойки – на Ролан Гарос 2017 в тандем с Габриела Дабровски.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР