В събота в София се проведе първо Национално състезание с

...
В събота в София се проведе първо Национално състезание с
Коментари Харесай

СТМК Враца спечели национално състезание с водородни модели /снимки/

В събота в София се организира първо Национално съревнование с водородно задвижвани автомодели. Организатор на събитието беше Horizon Grand Prix - Sofia, а съорганизатор - Българска Федерация по Автомоделен Спорт.
В конкуренцията за премията - присъединяване в петото Световното състезание в Чехия, взеха присъединяване четири тима от Видин, София, Велико Търново и тима на СТМК - Враца.
СТМК Враца взе присъединяване с тим от пет състезателя: Любомир Цветомиров, Никола Костов, Самуил Кулев, Александър и началник на тима - Дамян Петров.
Надпреварата започва в 12.00 ч. при чудесно готова писта и организация, обезпечени от домакините и БФАМС и продължи до 16.00 часа. За четири часа участниците с изключение на умелото ръководство на автомоделите, трябваше да наблюдават за равнището на водород в контейнерите и да ги подменят, както да наблюдават и равнището на заряд в акумулатора и при нужда също да ги подменят. Броя контейнери както и потенциала на акумулаторите е стеснен и е идентичен за всички тимове. Целта на надпреварата е най доста направени обиколки за четирите часа с лимитирания водород и батерии.
Най-добре квалифицираният автомодел, както и тим, бе този на "Спортно Технически Моделен Клуб "/Враца/, който справедливо завоюва купата на спечелилите с 602 обиколки. Втори остана тимът на Велико Търново с 483 обиколки, трети - София, с 430 обиколки, а четвърти остана тимът на Видин с 291 обиколки.
Наградите на спечелилите - медали и купа за тима първенец, бяха връчени от уредниците, наблюдаващия представител на Европейския формат - Якоб Коен от Словения и Дамян Петров - Зам ръководител на БФАМС.
Победителите - СТМК Враца ще показват България на петото издание на Световното състезание, което ще се организира от 7 до 9 юни в Прага. За надпреварата са регистрирани 19 тима от Австралия, Съединени американски щати и Европа. Преставител на Източна Европа за първи път ще вземат присъединяване в подобен международен конгрес и това е тима на СТМК - Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР