В събота в една от най-големите синагоги в Европа имаше

...
В събота в една от най-големите синагоги в Европа имаше
Коментари Харесай

Борисов в Скопие: Тук сме да почетем тези, които не са се измъкнали от нацистката машина

" В събота в една от най-големите синагоги в Европа имаше празненство, в което бяха представители на еврейските общности. Българският народ заслужава огромно почитание, несъмнено доста скърбим и по тази причина през днешния ден сме тук ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Скопие, където през днешния ден дружно с македонския си сътрудник Зоран Заев взе участие във възпоменателна гала във връзка 75-та годишнина от депортирането на евреите от територията на днешна Република Македония в нацистките концентрационни лагери.

" Не би трябвало да забравяме всеки човешки живот, преди 20 години на Балканите се разиграха не по-малко кръвопролитни събития. Смисълът, с изключение на да се преклоним пред убитите, е да изведем и заключения, че на Балканите би трябвало да работим дружно, народите ни да живеят щастливо ", добави Борисов, представен от " 24 часа ". " Никога да не го забравяме, само че да остане в историята. Ако сегашните политици допуснем такива събития, значи сме доста глупави ".

" Светла им памет, не сме ги не запомнили, те са в нашето схващане. Затова сме пристигнали да почетем тези, които не са се измъкнали от нацистката машина. Благодаря за това, че сме тук ", приключи речта си той.

Бойко Борисов е първият български министър-председател, който взе участие в честването на годишнината от депортацията на евреите от днешна Република Македония. В Скопие като част от формалната делегация на София той е придружаван от представители на еврейската общественост в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР