В събота температурите в Нов Южен Уелс се покачиха над

...
В събота температурите в Нов Южен Уелс се покачиха над
Коментари Харесай

Пожари, наводнение, циклон: Температурите в Авсралия достигат 43°C

В събота температурите в Нов Южен Уелс се повишиха над 43 градуса и в щата пламнаха пожари, до момента в който край крайбрежията на Куинсланд чакаха циклона " Джаспър ". За това заяви The Guardian. 

Температурата на летището в Сидни и в Баджерис Крийк доближи 43°C в 13:00 ч., живакът в Олимпийския парк в Сидни доближи 42,5°C в 15:00 ч., а в Пенрит - 42,9°C  в 16:00 ч. 

Очакваше се в събота температурите да се намалят с 10°C, оповестява изданието.  

As at 4pm there are 85 fires burning in NSW, 38 of which are yet to be contained. With hot north-westerly winds driving temperatures up across most of the state, our crews are facing challenging conditions. A big thank you to all our members working on days like this.
— NSW RFS (@NSWRFS)
В събота следобяд за елементи от южното крайбрежие и Снежните планини беше издадено предизвестие за мощни гръмотевични стихии. Синоптиците предизвестиха, че е допустимо да има разрушителни пориви напразно и градушки, съобщи The Guardian. 

На територията на щата горят 85 пожара, 21 от които не са локализирани, като в доста региони са въведени цялостни забрани за палене на огън. Това заяви противопожарната работа на щата. 

Очакваше се събота да бъде най-горещият ден от горещата вълна в Нов Южен Уелс , която се отличаваше с разпространяването си в целия щат, оповестява изданието.   

Мириам Брадбъри от Бюрото по метеорология показва, че интензивните условия ще настъпят в Голямата разграничителна верига - и даже морският бриз няма да пощади крайбрежните региони. 

⚠️A strong and gusty southerly change will move along the coast this afternoon and evening, bringing a drop in temperature. Damaging winds are possible for parts of the and.
For more information see the latest warning at
— Bureau of Meteorology, New South Wales (@BOM_NSW)
" Това не е единствено регионът на Сидни ", споделя тя. " По целия път до крайбрежието на Нюкасъл температурите доближават 40 градуса ", добавя дамата.  " Сидни ще изпита известно облекчение в неделя с смяна на температурите, само че тя няма да се усети навътре в страната ", сподели тя. 

Докато жителите на Нов Южен Уелс се бореха с горещините, в някои елементи на Южна Австралия имаше интензивни дъждове и наводнения, оповестява The Guardian.   

Междувременно край крайбрежията на Куинсланд се задаваше тропическият циклон " Джаспър ", който се очакваше да доближи сушата в средата на идната седмица и да провокира разрушителни ветрове и проливни дъждове.  

В събота избавителен хеликоптер изтегля четирима учени от Бюрото по метеорология от отдалечена метеорологична станция на остров Уилис. Очаква се циклонът да доближи сушата сред Куктаун и Таунсвил доникъде на идната седмица. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР