В събота сутринта отново ще е мразовито с преобладаващи минимални

...
В събота сутринта отново ще е мразовито с преобладаващи минимални
Коментари Харесай

Жълт код за студено време в почти цялата страна

В събота сутринта още веднъж ще е мразовито с преобладаващи минимални температури сред минус 11° и минус 6°, в София - към минус 9°, заяви Националният институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се намалява, само че ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

През деня ще е най-вече слънчево. По-късно от север ще стартира нарастване на облачността, ще е междинна и висока. Вятърът ще е слаб, най-вече от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 1° и 6°, в София - към 3°.   

В по-голямата част от страната е разгласен жълт код за ниски температури. Изключение са областите Русе, Силистра, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Сутринта в обособени региони видимостта за малко ще е понижена. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са от 3° до 5°. Температурата на морската вода ще е 5° - 6°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Привечер облачността над Стара планина ще се усили. Ще духа слаб северозападен, по най-високите елементи - сдържан северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 6°.

В неделя ще духа сдържан северозападен, в Източна България - североизточен вятър. Ще доминира облачно време и тук-там основно в Западна България ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 2° и 7°.

Новата седмица ще стартира с най-вече слънчево време. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. В понеделник сутринта ще е към момента студено с минимални температури в по-голямата част от страната към минус 5°, само че денем ще стартира стопляне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР