В събота срещу неделя връщаме часовника с един час назад.

...
В събота срещу неделя връщаме часовника с един час назад.
Коментари Харесай

Потенциални вреди за здравето от смяната на часовото време

В събота против неделя връщаме часовника с един час обратно. Лятното часово време е скука за мнозина, изключително когато става въпрос за техните цикли на сън. Двукратните разстройства всяка година, които вървят дружно с " прекосяване напред " и " връщане обратно ", накараха мнозина, в това число политици в няколко страни, да подадат петиция за цялостно анулация на практиката за промяна на часовника, написа www.studyfinds.

Въпреки че запазването на едно и също време през годината може да звучи като нещо положително, ново изследване открива, че това може да е неприятно за здравето ви през зимните месеци. Хосе Мария Мартин-Олала от университета в Севиля открива, че през зимата анулацията на лятното часово време би довела до повече човешка активност в ранните утринни часове, преди да изгрее слънцето.

Все отново създателят на проучването отбелязва, че това може да бъде нездравословно от физиологична позиция. Един от проблемите е, че разчитате повече на изкуствена светлина, до момента в който се събуждате. Предишни изследвания са изследвали въздействието на съня и последствията от лятното часово време в дните и даже седмиците след промяна на часовника.

Изследователите са разкрили, че практиката на " нанагорнище напред " нарушава циклите на съня за най-малко една седмица - изключително измежду " нощните сови ". Броят на автомобилните произшествия исторически нараства фрапантно, откакто хората сменят часовника си.

Когато обаче става въпрос за цялостна анулация на лятното часово време, учените не са съумели да го проучат, защото доста народи не престават от десетилетия да сменят времето. Професор Мартин-Олала се опита да реши този проблем, като съпоставя дневните ритми на раждането и дневните ритми на съня измежду хората в Обединеното кралство и Германия.

Въпреки че Обединеното кралство употребява лятното часово време от 1918 година, Германия спря практиката сред края на Втората международна война и 1980 година Проучването демонстрира, че Германия стартира деня си половин час по-рано от близкия си комшия. Това накара доста германци да стартират зимните си сутрини в мрачевина.

Освен това професорът намира, че утринната интензивност в Обединеното кралство е подредена съвсем тъкмо със зимния изгрев.

Мартин-Олала заключава, че комбинацията от продължение на промяната на времето и други обществени фактори " е оказа помощ да се поддържа салдото, който е най-благоприятен от хронологична позиция ".

От друга страна, отводът от промяната на времето за повече от 30 години накара германците да стартират дните си по-рано, като летният му изгрев настава един час по-рано, в сравнение с в Обединеното кралство.

През зимата това кара повече германци да разчитат на електрическа светлина да ги разсъни, до момента в който естествените им телесни ритми " влязат в час ", съобщи БГНЕС.

Авторът на проучването твърди, че анулацията на лятното часово време би означавала, че хората би трябвало да се оправят с въздействието на тъмните сутрини и нарушените ритми на съня за три месеца в годината - вместо два пъти годишно за няколко дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР