В събота след обяд в западната половина на страната заваля

...
В събота след обяд в западната половина на страната заваля
Коментари Харесай

Няма затворени пътища за леките автомобили

В събота след обяд в западната половина на страната заваля дъжд, който през неделния ден, поради проникващия леден въздух, мина в изобилен снеговалеж. Това сътвори усложнения в придвижването в няколко области на страната.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ осведомиха, че 27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа, а 500 машини обработват пътните настилки, съобщи Агенция "Фокус ".

По информация на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков няма затворени пътища за леките коли, а краткотрайни ограничавания има за тежкотоварните.

За над 12 тона е лимитирано придвижването в прохода Троян Кърнаре, по пътя Рибарица – Шипково. Временно е лимитирано и придвижването на товарни коли с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала по път III-866 Смолян- Стойките, заради снеговалеж.

Той увери, че е основана нужната организация за зимно поддържане на републиканските пътища и прикани водачите да са готови за зимни условия и да бъдат деликатни на пътя, като предизвести, че прогнозата за вторник и сряда също е за изобилен снеговалеж.

В София бяха осъществени обработки със смеси против замръзване, както и избутване на снежна маса в по-високите планински региони.

От Столична община осведомиха, че в подготвеност са 158 снегопочистващи машини. Екипите на компании, ангажирани с почистването на града, са обработвали рискови и стръмни сектори, общински пътища и отчасти улици и булеварди, по които се движи публичния превоз в регионите „ Витоша “, „ Панчарево “, „ Овча купел “, „ Банкя “, „ Красно село “, „ Красна поляна “, „ Люлин “.

Направена е и обработка на Южната дъга със смеси против замръзване. Временно бяха затворени за придвижване пътищата „ Драгалевци – Алеко “ и „ Бояна – Златни мостове “.

Контролът на дейностите по разчистване се прави от Столичен инспекторат. Екипи на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ правят обходи на терен.

По данни на Национален институт по метеорология и хидрология през нощта слаби превалявания от сняг ще има в Северна България, а краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността ще има тук-там в южните региони.

В понеделник облачността още веднъж ще се усили и основно в югозападната половина от страната ще вали сняг, в югоизточните региони – дъжд.

Следете прогнозата на Дир.бг
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР