В събота ще се задържи облачно, на места в равнините

...
В събота ще се задържи облачно, на места в равнините
Коментари Харесай

Снегът се завръща с бяла пелена в неделя

В събота ще се задържи облачно, тук-там в равнините и низините в утринните часове ще е с мъгла. Около обяд ще се появи слаб вятър от северната четвърт.

Привечер в Северна България ще стартират валежи от влажен сняг, които през нощта против неделя ще обзет по-голямата част от страната, по Черноморието и в Горнотракийската равнина ще са от дъжд.

Максималните температури ще са сред 3° и 8°, в крайните югозападни региони – до 10°-11°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), заяви дежурният синоптик Георги Цеков пред "Фокус ".

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още ще се намали.

Над Черноморието ще бъде облачно, денем ще е съвсем без дъжд. Ще духа слаб, в източните региони – до сдържан изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 4° и 7°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. На места ще прехвърча сняг. Вятърът ще е слаб от север-северозапад, по високите елементи – от запад и вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра – към минус 3°.

В неделя в по-голямата част от страната ще превалява сняг ; по-съществени като количество ще са преваляванията тук-там в Западна България. С увеличаване на североизточния вятър ще нахлува леден въздух. Минималните температури ще са най-вече сред минус 4° и 1°, оптимални – сред минус 2° и 3°. В началото на идната седмица ще бъде прохладно и студено, преваляванията от сняг ще продължат.

В Северна България и по високите котловинни полета ще се натрупа снежна завивка, по-съществена в Северозападна България.

По високопланинските проходи и в североизточните региони ще има условия за виелици и навявания .

Във вторник за малко преваляванията ще отслабнат, в обособени региони и краткотрайно ще спрат, температурите напълно едва ще се покачат. До вечерта, с прекосяването на средиземноморски циклон и обвързваният с него леден фронт, снеговалежите ще се засилват.

АПИ: Времето ще се утежнява, карайте деликатно!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР