В събота ще преобладава време. След обяд и до полунощ

...
В събота ще преобладава време. След обяд и до полунощ
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 15 май

В събота ще доминира време. След обяд и до среднощ още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Минималните температури ще са сред 8° и 13°. Това заяви за Агенция " Фокус " Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.
Ще е съвсем безшумно. Главно в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. На обособени места преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Има условия и за градушки. Привечер временен дъжд с гръмотевици ще има и в обособени региони на изток. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България - до сдържан вятър от изтокюгоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 23° и 28°, по-ниски по Черноморието - под 20°. Атмосферното налягане ще се намали едва и ще се задържи пониско от междинното за месеца. По Черноморието ще доминира слънчево време.
След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините облачността ще е раздрана. След обяд ще се развива купеста и купестодъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област интензивни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще има условия за градушки. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 6°.
И през идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Повече слънчеви часове ще има заран. След обяд и до среднощ ще се развива купеста и купестодъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, в неделя - основно в централните и източните региони, в понеделник - тук-там в Северна България и планините. В началото на седмицата ще се усили и югозападният вятър, с него ще се затопли. Във вторник от северозапад температурите ще стартират да се намаляват, изначало в Северна България. Краткотрайни превалявания от дъжд ще има на доста места в страната, интензивни и обилни по количество тук-там по преминаващия леден атмосферен фронт. Ще има градушки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР