В събота със сериозни събирания премина откриването на моторджийския сезон

...
В събота със сериозни събирания премина откриването на моторджийския сезон
Коментари Харесай

Мотосезонът: Как да го започнем добре?

В събота със съществени събирания мина откриването на моторджийския сезон у нас. Естествено е когато на открито стане по-топло, мотоциклетите да се изкарат и притежателите им най-сетне да желаят да тръгнат още веднъж след дългата зимна пауза. Ето събрани няколко съвета, които да ви оказват помощ и вие да започнете добре сезона в случай че сте почитател на моторите.

Първият - дано подкараме по-спокойно, с повече внимание, тъй като доста други участници в придвижването след зимното каране са отвикнали от по-тесните на габарит от колите мотори, както и от по-якото им ускорение. В тази обстановка рисковите обстановки са неизбежни. Освен това за байкърите съществува нараснал риск от падение напролет заради нечистотия и останки от песъчинки, когато температурите от време на време са към момента ниски.

Във всеки случай постоянно е добре в случай че авансово се загрее с тренировки в предпазена зона и ободряване на главните неща - маневри за отбягване, спешно прекъсване, слаломно шофиране, стационарно кръгово шофиране, просто с повторение на всички съставни елементи от практическия изпит за моторджийска брошура.

Малко самооценка не вреди и е добре да се зададат въпроси като - Променено ли е физическото ми положение? Наясно ли съм с опциите на машината като мощ и ръководство? Ако желаете да си купите нов мотоциклет, несъмнено би трябвало да обърнете внимание на тематиката за ABS. Той е наложителен за новите модели от 1 януари 2016 година и носи огромна облага в сигурността на карането.

Не на последно място, машината се нуждае и от техническа инспекция при започване на сезона. Проверката на спирачките, гумите и равнищата на течността е от значително значение, както и инспекцията на свързаната с сигурността електроника на машината благодарение на бордовата диагностика. Това, което също е значимо да се направи епроверка на костюма, протекторите, ботушите, ръкавиците и козирката на каската. През пролетта към момента може да застудява, по тази причина "принципът на лука/ повечко дрешки една връз друга/ " може да бъде решение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР