В събота руският президент Владимир Путин заяви, че е избрал

...
В събота руският президент Владимир Путин заяви, че е избрал
Коментари Харесай

Путин обясни защо нападението в Украйна надхвърли границите на Донбас

В събота съветският президент Владимир Путин съобщи, че е избрал да нападне Украйна оттатък границите на Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР), с цел да попречи на Запада "безкрайно " да доставя "националистите и радикалите " с разнообразни запаси, като оръжия и пари. Той добави, че съветските сили "практически са завършили " с унищожаването на украински военни обекти, като противовъздушна защита и оръжейни хранилища, съобщи RT.

Президентът съобщи, че е наредил на съветските войски да нахлуят в Украйна предходната седмица, с цел да обезвреждат "реалната опасност ", идваща от Киев и НАТО. Москва от дълго време стачкува против западната военна инфраструктура по границите си и против устрема на Украйна да се причисли към водения от Съединени американски щати блок.

Те започнаха да приказват по-активно, че ще одобряват [Украйна] в НАТО. До какво ще докара това? Всички останали членове на алианса би трябвало да поддържат Украйна при положение на боен спор ", съобщи Путин. "Те ще [нападнат] Крим и ние ще бъдем принудени да стартираме война с НАТО. Разбирате ли следствията? " Президентът съобщи, че желае Украйна да стане неутрална страна.

Крим гласоподава да напусне Украйна и да се причисли към Русия малко след преврата в Киев през 2014 година По това време ДНР и ЛНР се отделят от Украйна.

Да се сдобием с нуклеарни оръжия, споделят те [в Украйна]. Не можем просто да го пренебрегваме ", сподели Путин, визирайки забележката на президента Володимир Зеленски от предишния месец, че Киев може да бъде заставен да преразгледа статута си на страна без нуклеарно оръжие.

На 24 февруари Русия нахлува в прилежащата страна с аргумента, че пази ДНР и ЛНР. Путин също по този начин съобщи, че се стреми към "демилитаризация и денацификация " на страната.

Киев съобщи, че нападението е било изцяло непровокирано, и прикани интернационалната общественост за помощ. Оттогава доста страни, в това число Съединени американски щати, Обединеното кралство и страните - членки на Европейски Съюз, постановиха огромни наказания на Русия.

© Mikhail Voskresensky/Sputnik

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР